KeyBall Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Cześć, Po każdej instalacji Modpacka resetuje mi ustawienia dla moda Battle Assistant. Zawsze zapominam o tym i dopiero w rozgrywce orientuję się, że coś jest nie tak. Co można zrobić, aby mi nie resetowało jego ustawień? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Quote
Administrator Aslain Posted February 25, 2020 Administrator Posted February 25, 2020 Witam, Ustawienia sa zapisywane tutaj: c:\Games\World_of_Tanks_EU\mods\configs\battle_assistant\mod_battle_assistant.txt W nowej paczce zrobie aby je automatycznie zabezpieczalo podczas reinstalacji. Quote
KeyBall Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 Dzięki wielkie, to dużo pomoże. Być może te rozwiązanie zostanie wykorzystane w innych modach, może gdzieś jeszcze gubione są ustawienia. Mi akurat ten doskwierał. Właśnie zmieniałem ten plik, ale ustawienia nadal mi się nadpisywały i zastanawiałem się, czy jest jeszcze jakaś wyższa instancja. Już się nie mogę doczekać nowej paczki z modami. Dzięki jeszcze raz. Quote
Administrator Aslain Posted February 25, 2020 Administrator Posted February 25, 2020 Stosuje to tam gdzie sie tylko da, nie wiedzialem ze BA zapisuje ustawinia do pliku, inaczej bym to dawno dodal :) Quote
Administrator Aslain Posted February 25, 2020 Administrator Posted February 25, 2020 Dodano do nowej paczki sprawdz czy dziala ok, troche sie spieszylem, ale powinno dzialac. Quote
KeyBall Posted February 26, 2020 Author Posted February 26, 2020 Wow, ale szybki development! Sprawdziłem i wszystko działa. W innym wątku poruszałem temat dziwnego zachowania celowania SPG w trybie "g". Czasami pokazywało tył mojego pojazdu zamiast celu, strasznie przeszkadzało w grze i nigdy nie wiedziałem, kiedy mi się to wysypie. Tak czy inaczej zauważyłem, że włączenie "ignore obstacles" powoduje, że ta sytuacja się nie powtarza. BTW, na anglojęzycznym forum znalazłem podobny problem. Powinni się ucieszyć po tym updacie. Jeszcze raz dzięki! 1 Quote
Recommended Posts