Jump to content

crashe przy wejściu w randoma

Recommended Posts

Posted (edited)

Aslains_WoT_Logs.zip

cześć :)

Od mniej więcej tygodnia - dwóch co jakiś czas wot crashuje mi przy wejściu w randoma. Wyświetla się ekran startowy ( nazwa mapy, składy drużyn itp) , i tak wisi, nie przechodzi w tryb 3d i nie odlicza. Muszę wyść do pulpitu , skilowac WOT z eksploratora procesów i odpalić ponownie.

Myślałem że ostatnia wersja z usuniętym bugiem crashujacym coś zmieni , ale nie.

Sytuacja występuje mniej więcej raz na 20-30 bitew.

Próbowałem i ze stabilnymi XVM i nightly, to samo.

(EDIT) jestem PL i kurcze nawet flagę w XVM ustawiłem na PL  (niech widzą w bitwie że PL moe nie być noobem i kto ich killuje) - a na Twoim forum , Aslainku, mam flage niemiec ?? Może geny po babci urodzonej pod Berlinem się odezwały, czy co ? ;)

pozdrawiam !

Góral

Edited by _G0RAL_
  • Administrator
Posted

Flage mozesz zmienic sobie w profilu na forum tu, byc moze skrypt forum blednie wykryl kraj pochodzenia.

W logach nie znalazlem nic co by swiadczylo o crashach. :/

• 2 weeks later...
Posted

Witam mam ten sam problem od kiedy został dodany Aslain po pierwszej łatce. Gdy uruchamiam bez modów gra działa normalnie

• 1 month later...
Posted

No, chyba wyczaiłem co jest grane. Podejrzewam, że to NIE wina modów, lecz WOT. No ale jak wiemy, pisanie do WG z problemem jest bez sensu 'zrób czysta instalację, wszystko przez mody' ;)

Jak czegoś nie wymysli Aslain, to bedziemy nadal w czarnej D.

Do rzeczy - mi gra działa stabilnie nawet po kilka godzin, żadnych crashy. Dopóki nie wyjdę do pulpitu i nie wrócę, albo co gorsza - nie włączy mi się screen saver czy coś w przerwie w grze. Po takim przejsciu - czasem uda się zagrac nawet 2-3 bitwy, ale crash MUROWANY. Dokładnie w momencie gdy silnik ma zacząć renderować 3d po screenie startowym bitwy . Co najlepsze, gra nie wali się na twardo do końca - ten zegar z czasem na ekranie startowym nadal pokazuje rosnący czas.

pozdrawiam, Góral

• 1 month later...
Posted

Odświeżam - myślałem że po jednym z ostatnich update (była mowa że zegar w garażu zwiesza grę w podobny sposób jak to jest u mnie, po zminimalizowaniu gry) - będzie OK. Ale jest gorzej. Sytuacja sprzed chwili - grałem sobie, potem miałem z 20 minut przerwy. Odpalił się screen saver windows. Wrociłem do gry, garaż. Odpalam bitwę . Znów się wiesza na ekranie drużyn, zegar działa, ale widok 3d się nie ładuje. No dobra, myślę sobie. ctrl-alt-del, skilować proces, odpalić wot jeszcze raz, wejdę w bitwę z opóźnieniem ale może jeszcze coś zdziałam. D%pa. Weszło w bitwę , ale widzę tylko swój czołg - zero interface, nie widzę przeciwników, kółko 'ładowanie interfejsu' się kręci i nic. Reszta teamu musiała mnie wziąść za debila :(  Skilowałem wot znów, sytuacja się powtórzyła :(