iovv_w Posted January 2, 2021 Posted January 2, 2021 (edited) Piszę tutaj właściwie z pytaniem, czy jest to problem modpacka - zdążyłem już posprawdzać polskie i angielskie oficjalne forum WoT, ale nikt nie miał (ostatnio) podobnego lub tego samego problemu. Po rozpoczęciu bitwy w trybie "Wielka Bitwa" dla tierów X znika panel 'potrójny' czołgów, czyli ten największy. Starałem się zrobić jak najwięcej screenshotów, więc po kolei: 1. Przy oczekiwaniu na rozpoczęcie bitwy panele są normalnie widoczne 2. Po rozpoczęciu bitwy panele "znikają" - nic nie klikałem, po zakończeniu odliczania znikły samoczynnie 3. Mniejsze panele "pojedyncze" działają 4. Myślałem, że to kwestia HitLoga, który zasłania panele i tworzy niekompatybilność 5. Tutaj już nie zdążyłęm Screenshota zrobić, ale PS pomógł - HitLog, nieważne czy pusty czy są trafienia - przesuwa się w miejsce paneli, mimo że klikam opcję tą ostatnią - bo wygląda, jakby kliknięta była pierwsza To, co już zrobiłem: 1. Przeinstalowałem cały pakiet Aslaina bez zapisywania konfiguracji, zrobiłem ją od nowa przy instalacji 2. Używam oczywiście najnowszego launchera gry i Aslaina (1.11.0.0_15) 3. Zainstalowałem od nowa paczkę modów tylko z celownikiem, by być w stanie zagrać artą na wielkiej bitwie - gra była praktycznie czysta oprócz tego celownika 4. Wyłączyłem i włączyłem komputer 🙂 5. Nie używam zewnętrznych antywirusów, problemów z zaporą Windows nie ma 6. Przy opcjach instalacji modpacka usuwałem wcześniejsze wersje, czyściłem cache gry i logi pythona - zawsze czyszczę 7. Nie używam żadnych opcji dot. paneli graczy z ModPacka! To co widać na Screenach to oryginalne z gry Gram na: rodzielczość 4K 16:9 60Hz HighEnd PC - RTX 2060 Ti, Ryzen 5700X, Ram 32GB, SSD M.2 Ultra, łącze 500/50 Utworzyłem Logi aplikacją Aslaina Archiver http://s000.tinyupload.com/?file_id=00296621133206081816 To chyba wszystko co mogłem napisać, Dzięki za wszelkie odpowiedzi! Edited January 2, 2021 by iovv_w Quote
Administrator Aslain Posted January 2, 2021 Administrator Posted January 2, 2021 Będę dopiero dostępny kolo 8 stycznia, ale wydaje mi się ze wg coś popsuło pewnie, juz były w grudniu zgłoszenia z problemami w grand battle tj. brak ikonek na minimapie. Ciezko to tez sprawdzic na zywo bo zeby wylosowalo taka bitwe to cud. 1 Quote
iovv_w Posted January 2, 2021 Author Posted January 2, 2021 Mnie akurat rzuca co 2 drugą bite na 10 tierach 🙂 Okej, więc będziemy czekać - jakby się zdjęcia albo link do logów przeterminowały, to proszę daj znać, a wrzucę znowu. Dzięki! Quote
iovv_w Posted January 9, 2021 Author Posted January 9, 2021 @Aslain Hej, czy już coś wiesz na temat tego problemu z Wielką Bitwą? Pytam dzisiaj bo nie wiem, czy w weekendy pracujesz czy odpoczywasz - najwyżej pytanie poczeka 🙂 Quote
Administrator Aslain Posted January 10, 2021 Administrator Posted January 10, 2021 Jutro cos moge wstepnie looknac, bo juz krewni wyjechali i mam czas dla siebie. Jak na razie to moge powiedziec ze w pierwszym poscie brakuje fotek. Quote
iovv_w Posted January 10, 2021 Author Posted January 10, 2021 Masz na myśli, że już poznikały (hosting na ograniczony czas), czy że pominąłem coś istotnego? Quote
Administrator Aslain Posted January 10, 2021 Administrator Posted January 10, 2021 W sensie ze ich nie widze. Quote
Administrator Aslain Posted January 11, 2021 Administrator Posted January 11, 2021 Zainstalowalem te same mody, i na powtorce z Grand Battle widze wszystkie panele. Czy ten problem wystepuje zawsze czy czasami? Probowales przelaczac kombinacja ctrl+tab? Sprawdzałem logi i widziałem jakby błędy z XVM, także z tym nic zrobić nie mogę raczej, i jeśli problem wsytępuje też na xvm ze strony twórców to należy im to zgłosić wraz z logami. Quote
iovv_w Posted January 11, 2021 Author Posted January 11, 2021 Wybacz za brak odpowiedzi - spróbuję poprzełączać kombinacją klawiszy Było to tak, że jak grałem pierwszą Wielką Bitwę to widziałem te panele dopóki nie kliknąłem guzika by zmienić na mniejszy - chciałęm zobaczyć jak wygląda na innym panelu. Potem już nie byłem w stanie wrócić do największego. Sprawdzę i dam znać 🙂 Quote
iovv_w Posted January 11, 2021 Author Posted January 11, 2021 Sprawdziłem i też skrótami klawiszowymi nie zadziałało - przynajmniej od razu. Zacząłem panicznie klikać wszystko naraz i nagle się panele pojawiły - nie jestem w stanie nawet powiedzieć co kliknąłem, jednak myślę, że te skróty coś pomogły 🙂 Dzięki Wielkie, w końcu widzę drużyny 🙂 Quote
Administrator Aslain Posted January 12, 2021 Administrator Posted January 12, 2021 Najwazniejsze ze juz widac :) Quote
Recommended Posts