Jump to content

Brak największego panelu graczy w Wielkiej bitwie

Recommended Posts

Posted (edited)

Piszę tutaj właściwie z pytaniem, czy jest to problem modpacka - zdążyłem już posprawdzać polskie i angielskie oficjalne forum WoT, ale nikt nie miał (ostatnio) podobnego lub tego samego problemu.

Po rozpoczęciu bitwy w trybie "Wielka Bitwa" dla tierów X znika panel 'potrójny' czołgów, czyli ten największy.

Starałem się zrobić jak najwięcej screenshotów, więc po kolei:

1. Przy oczekiwaniu na rozpoczęcie bitwy panele są normalnie widoczne

aslain-1.jpg

2. Po rozpoczęciu bitwy panele "znikają" - nic nie klikałem, po zakończeniu odliczania znikły samoczynnie

aslain-2.jpg

3. Mniejsze panele "pojedyncze" działają

aslain-3.jpg

4. Myślałem, że to kwestia HitLoga, który zasłania panele i tworzy niekompatybilność

aslain-4.jpg

5. Tutaj już nie zdążyłęm Screenshota zrobić, ale PS pomógł - HitLog, nieważne czy pusty czy są trafienia - przesuwa się w miejsce paneli, mimo że klikam opcję tą ostatnią - bo wygląda, jakby kliknięta była pierwsza

aslain-5.jpg

To, co już zrobiłem:

1. Przeinstalowałem cały pakiet Aslaina bez zapisywania konfiguracji, zrobiłem ją od nowa przy instalacji
2. Używam oczywiście najnowszego launchera gry i Aslaina (1.11.0.0_15)

3. Zainstalowałem od nowa paczkę modów tylko z celownikiem, by być w stanie zagrać artą na wielkiej bitwie - gra była praktycznie czysta oprócz tego celownika

4. Wyłączyłem i włączyłem komputer 🙂

5. Nie używam zewnętrznych antywirusów, problemów z zaporą Windows nie ma

6. Przy opcjach instalacji modpacka usuwałem wcześniejsze wersje, czyściłem cache gry i logi pythona - zawsze czyszczę

7. Nie używam żadnych opcji dot. paneli graczy z ModPacka! To co widać na Screenach to oryginalne z gry

Gram na:

rodzielczość 4K 16:9 60Hz

HighEnd PC - RTX 2060 Ti, Ryzen 5700X, Ram 32GB, SSD M.2 Ultra, łącze 500/50

Utworzyłem Logi aplikacją Aslaina Archiver

http://s000.tinyupload.com/?file_id=00296621133206081816

To chyba wszystko co mogłem napisać,

Dzięki za wszelkie odpowiedzi!

Edited by iovv_w
  • Administrator
Posted

Będę dopiero dostępny kolo 8 stycznia, ale wydaje mi się ze wg coś popsuło pewnie, juz były w grudniu zgłoszenia z problemami w grand battle tj. brak ikonek na minimapie.

Ciezko to tez sprawdzic na zywo bo zeby wylosowalo taka bitwe to cud.

• Like 1
Posted

Mnie akurat rzuca co 2 drugą bite na 10 tierach 🙂

Okej, więc będziemy czekać - jakby się zdjęcia albo link do logów przeterminowały, to proszę daj znać, a wrzucę znowu.

Dzięki!

Posted

@Aslain Hej, czy już coś wiesz na temat tego problemu z Wielką Bitwą?

Pytam dzisiaj bo nie wiem, czy w weekendy pracujesz czy odpoczywasz - najwyżej pytanie poczeka 🙂

• Administrator
Posted

Jutro cos moge wstepnie looknac, bo juz krewni wyjechali i mam czas dla siebie. Jak na razie to moge powiedziec ze w pierwszym poscie brakuje fotek.

• Administrator
Posted

Zainstalowalem te same mody, i na powtorce z Grand Battle widze wszystkie panele.

Czy ten problem wystepuje zawsze czy czasami?

Probowales przelaczac kombinacja ctrl+tab?

Sprawdzałem logi i widziałem jakby błędy z XVM, także z tym nic zrobić nie mogę raczej, i jeśli problem wsytępuje też na xvm ze strony twórców to należy im to zgłosić wraz z logami.

Posted

Wybacz za brak odpowiedzi - spróbuję poprzełączać kombinacją klawiszy

Było to tak, że jak grałem pierwszą Wielką Bitwę to widziałem te panele dopóki nie kliknąłem guzika by zmienić na mniejszy - chciałęm zobaczyć jak wygląda na innym panelu. Potem już nie byłem w stanie wrócić do największego.

Sprawdzę i dam znać 🙂

Posted

Sprawdziłem i też skrótami klawiszowymi nie zadziałało - przynajmniej od razu.

Zacząłem panicznie klikać wszystko naraz i nagle się panele pojawiły - nie jestem w stanie nawet powiedzieć co kliknąłem, jednak myślę, że te skróty coś pomogły 🙂

Dzięki Wielkie, w końcu widzę drużyny 🙂