Kutalon Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Co to za dziadostwo i jak się tego pozbyć z Excela? Wywaliłem wszystkie mody ale niestety dalej jest. W tym miejscu powinno być logo firmy. Quote
Administrator Aslain Posted January 7, 2021 Administrator Posted January 7, 2021 To są czcionki (fonty), nie mod. Quote
Kutalon Posted January 7, 2021 Author Posted January 7, 2021 No ok, i jak się tego pozbyć? Ewidentnie któryś mod to powoduje i zauważyłem dopiero teraz. Na drugim komputerze z prawie roczną paczką modów jest to samo, oczywiście na komputerze bez modów nic takiego nie występuje i arkusz wyświetla się prawidłowo. Quote
Very Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 (edited) Jak pisze Aslain, to tylko dodatkowa czcionka zainstalowana na kompie przy okazji instalacji modów - wiele modów z niej korzysta. Prawdopodobnie nie masz oryginalnej czcionki z pliku otwartego w excel i system podstawia tę. Opcja 1: kliknij w komórce Exela w której masz ten tekst i zmień krój czcionki na inny, np. Tahoma Opcja 2: usuń font XVMSymbol z folderu C:\Windows\Fonts Licz się z tym, że wygląd modów może się rozsypać. @Aslain Przy deinstalacji modów za pomocą deinstalatora nie powinno wywalać tej czcionki? @Kutalon Odinstalowywałeś mody za pomocą deinstalatora czy ręcznie usunąłeś foldery? Edited January 7, 2021 by Very 1 Quote
Kutalon Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 @Verydeinstalatorem, potem deinstalator wota a potem wywaliłem folder. Faktycznie wywalenie czcionki pomogło i już jest ok. Nie mogłem podejrzeć tego pola bo było poza polami do edycji 🙂 Quote
Recommended Posts