muminek133 Posted June 5, 2023 Posted June 5, 2023 W modpacku , zaznaczając opcje : usuń chmury , nie usuwa ich na kilku mapach. Znalazłem jak narazie 4 mapy : Zatoka małży Bezpieczna przystań Miasto duchów Erlenberg Może jest ich więcej ,jeśli jest to możliwe to proszę o auktualizacjie lub adres to moda , z góry dziękuje. Quote
Administrator Aslain Posted June 5, 2023 Administrator Posted June 5, 2023 Hmmm a sprawdz ten mod: https://www.mediafire.com/file/yrdjccrhaq4h37c/No_Clouds.zip/file działa on troche na innej zasadzie niż te usuwacze chmur z modpacka. Daj mi znać jak się podoba, a być może wtedy dodam to do paczki. Quote
muminek133 Posted June 5, 2023 Author Posted June 5, 2023 (edited) Niestety to jest mod do usuwania mgły i tp , nie usuwa chmur. Normalnie mam usuniętą mgłe , a po dodaniu paczki , na erlenbergu mi się pojawiła. Teraz zauważyłem że w modpacku jak wgram usuwanie chmur , to w : res_mods\1.21.0.0\maps\skyboxes , nie ma tych map. Edited June 5, 2023 by muminek133 Quote
Administrator Aslain Posted June 5, 2023 Administrator Posted June 5, 2023 Tak, to jest mod usuwający chmury tylko, operuje na tych samych plikach które usuwają mgłę. Co nie zmienia faktu że mogę zrobić że będzie robił obie rzeczy. Na tazie potrzebuję wiedziec czy usuwa chmury 🙂 Quote
muminek133 Posted June 5, 2023 Author Posted June 5, 2023 Sprawdziłem na 3 mapach , nie usuwa chmur. Quote
Administrator Aslain Posted June 5, 2023 Administrator Posted June 5, 2023 Chyba tylko usunalem jakis cien chmur na ziemii, i niektore warstwy chmur ale nie wszystko. No nic, zobacze jutro co moge jeszcze zrobic... Quote
muminek133 Posted June 5, 2023 Author Posted June 5, 2023 Ja sprawdzałem moda od : _HawgJaws_ https://www.mediafire.com/file/2irg5rterq00zhh/Hawg_weather.wotmod/file On usuwa odblaski słońca , mgłę , chmury , ale robi czarne niebo , nie wiem którą wartość zmienić by zrobić nibieskie bądż błękitne. Quote
Administrator Aslain Posted June 6, 2023 Administrator Posted June 6, 2023 Sprawdzam jeszcze jak to można prosto zrobić... Quote
Recommended Posts