leetomek Posted March 6 Posted March 6 Witam , próbowałem dzisiaj pobrać nową wersję Aslaina ale Windows blokuje mi plik i wyrzuca informacje o Wirusie : Windows Defender found : Program:Win32/Wacapew.C!ml Nigdy wcześniej nie miałem takiego zachowania ... Quote
Administrator Aslain Posted March 6 Administrator Posted March 6 To nie wirus, pisalem juz o tym w dzienniku zmian. - Info: Od paru tygodni osoby korzystające z Microsoft Defender, a także innych mechanizmów bezpieczeństwa opierających się na bazach sygnatur, podczas pobierania/uruchomiania modpacka mogą spotkać się z komunikatem ostrzegającym o złośliwym oprogramowaniu. Chcę wyjaśnić, że jest to fałszywie pozytywny wynik. Paczka modów jest całkowicie bezpieczna, a problem został zgłoszony Microsoftowi w celu jego rozwiązania. W międzyczasie, jeśli napotkasz takie problemy, rozważ aktualizację bazy sygnatur Defendera lub tymczasowe wyłączenie go na czas instalacji modpacka. To nie jest wina instalatora. Quote
Bouli28 Posted March 7 Posted March 7 Mam problem z uruchomieniem instalatora Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.24.0.0_04 i wcześniejszych z aktualizacji 1.24. Sprawdzałem poprzednie ściągnięte do wcześniejszych wersji i się bez problemu uruchamia instalator. Quote
madziar Posted March 7 Posted March 7 po pobraniu nie ma mozliwosci instalacji mod packa Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.24.0.0_05 paczka wazy 0kb - wyskakuje informacja "ta aplikacja nie bedzie dzialac na twoim komputerze" Quote
Administrator Aslain Posted March 8 Administrator Posted March 8 pewnie antywirus ci miesza, to normalne od prawie miesiaca rozne programy dostaly jakas popsuta baze danych i widza nieistniejace zagrozenia, i je blokują, w różne idiotyczne sposoby... Quote
Administrator Aslain Posted March 8 Administrator Posted March 8 pewnie antywirus ci miesza, to normalne od prawie miesiaca rozne programy dostaly jakas popsuta baze danych i widza nieistniejace zagrozenia, i je blokują, w różne idiotyczne sposoby... Quote
Bouli28 Posted March 8 Posted March 8 Chyba nie, antywirusa (Norton Antywirus) odłączyłem i też nie uruchamia się instalacja. Stary instalator aktualizacji 1.23 uruchamia instalację. Także próby uruchomienia z poziomu administratora nie dają rezultatów. Quote
Administrator Aslain Posted March 8 Administrator Posted March 8 45 minutes ago, Bouli28 said: Chyba nie, antywirusa (Norton Antywirus) odłączyłem i też nie uruchamia się instalacja. Stary instalator aktualizacji 1.23 uruchamia instalację. Także próby uruchomienia z poziomu administratora nie dają rezultatów. Moge jedynie potwierdzic ze blad nie jest w instalatorze, a wirus to klamstwo antywirusów. Quote
madziar Posted March 8 Posted March 8 Wersja instalatora v.1.24.0.0_06 pobiera sie i instaluje bezblednie... problem rozwiazany Quote
Administrator Aslain Posted March 8 Administrator Posted March 8 To są losowe sprawy, raz będzie tak, innym razem inaczej, nie mam na to wpływu, bo problemy tworzą inni nie ja 😕 Quote
Recommended Posts