Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam , próbowałem dzisiaj pobrać nową wersję Aslaina ale Windows blokuje mi plik i wyrzuca informacje o Wirusie 

Windows Defender found :

Program:Win32/Wacapew.C!ml

Nigdy wcześniej nie miałem takiego zachowania ...

• Administrator
Posted

To nie wirus, pisalem juz o tym w dzienniku zmian.

- Info: Od paru tygodni osoby korzystające z Microsoft Defender, a także innych mechanizmów bezpieczeństwa opierających się na bazach sygnatur, podczas pobierania/uruchomiania modpacka mogą spotkać się z komunikatem ostrzegającym o złośliwym oprogramowaniu. Chcę wyjaśnić, że jest to fałszywie pozytywny wynik. Paczka modów jest całkowicie bezpieczna, a problem został zgłoszony Microsoftowi w celu jego rozwiązania. W międzyczasie, jeśli napotkasz takie problemy, rozważ aktualizację bazy sygnatur Defendera lub tymczasowe wyłączenie go na czas instalacji modpacka. To nie jest wina instalatora.

Posted

Mam problem z uruchomieniem instalatora Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.24.0.0_04 i wcześniejszych z aktualizacji 1.24.  Sprawdzałem poprzednie ściągnięte do wcześniejszych wersji i się bez problemu uruchamia instalator.  

Posted

po pobraniu nie ma mozliwosci instalacji mod packa Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.24.0.0_05

paczka wazy 0kb - wyskakuje informacja "ta aplikacja nie bedzie dzialac na twoim komputerze"

Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1_24.0.0_05error1.png.fa7fc9b5fe52112e5aaacb68cc082094.pngAslains_WoT_Modpack_Installer_v.1_24.0.0_05error2.png.136cefa1b2dc08aa8ff4c6b00a3a71f4.png

• Administrator
Posted

pewnie antywirus ci miesza, to normalne od prawie miesiaca rozne programy dostaly jakas popsuta baze danych i widza nieistniejace zagrozenia, i je blokują, w różne idiotyczne sposoby...

• Administrator
Posted

pewnie antywirus ci miesza, to normalne od prawie miesiaca rozne programy dostaly jakas popsuta baze danych i widza nieistniejace zagrozenia, i je blokują, w różne idiotyczne sposoby...

Posted

Chyba nie, antywirusa (Norton Antywirus) odłączyłem i też nie uruchamia się instalacja. Stary instalator aktualizacji 1.23 uruchamia instalację. Także próby uruchomienia z poziomu administratora nie dają rezultatów.  

• Administrator
Posted
45 minutes ago, Bouli28 said:

Chyba nie, antywirusa (Norton Antywirus) odłączyłem i też nie uruchamia się instalacja. Stary instalator aktualizacji 1.23 uruchamia instalację. Także próby uruchomienia z poziomu administratora nie dają rezultatów.  

Moge jedynie potwierdzic ze blad nie jest w instalatorze, a wirus to klamstwo antywirusów.

• Administrator
Posted

To są losowe sprawy, raz będzie tak, innym razem inaczej, nie mam na to wpływu, bo problemy tworzą inni nie ja 😕