Wifus Posted September 15 Posted September 15 Siema, ostatnio wróciłem do gierki i zauważyłem że geniusze w wg wpadli na wybitny pomysł usunięcia koloru obrażeń plutonu I pytanie czy da się zrobić jakiegoś moda aby to przywrócić Quote
Wifus Posted September 16 Author Posted September 16 W sensie że jak? chodzi ci o włączenie kolorków wn8 itp? czy o którąś dokładniej opcje w modach? Quote
Administrator Aslain Posted September 16 Administrator Posted September 16 W sensie że XVM można sobie dosłownie ustawić jakiekolwiek kolorki w konfigach XVM'a, ręcznie. Co do modpacka to instaluje on domyślne ustawienia z XVM. Jak masz jakąś powtórkę z bitwy pod ręką to możesz mi ją załączyć, i opisać w którym momencie można to zaobserwować. Ponadto załącz logi z modpacka jakie używasz, info w sygnaturce. Quote
Wifus Posted September 16 Author Posted September 16 Bardziej mi chodzi o to że jak zadajesz uszkodzenia to twój dmg jest oznaczony na pomarańczowo i wcześniej było tak że jak twój plutonowy zadawał uszkodzenia to też było pokazane na pomarańczowo, a teraz tego nie ma, usunęli to i jak plutonowy zadaje uszkodzenia to pokazuje na czerwono tak jak dla reszty teamu niby zmiana nic nie znacząca dla rozgrywki ale z kumplem trochę nas to denerwuje jak nie widzimy nawzajem swoich uszkodzeń Za dużo modów xvm nie używam, a modów związanymi z kolorami to nic nie korzystam Nigdzie nie widziałem w modach aby było coś na podświetlanie dmg plutonowego, chyba że ślepy jestem Quote
Ankuba Posted September 16 Posted September 16 Jeśli używasz paczki Aslaina a w tym XVM to na samym początku części dot. XVM (gdzieś dot. OTM) jest do wyboru opcja kolorów unoszących się liczb określających zadane uszkodzenia (chyba dwie opcje). Ja korzystałem chyba z pierwszej i wówczas moje i uszkodzenia zadane przez plutonowego wyświetlane są w innym kolorze niż pozostałych członków drużyny. Quote
Administrator Aslain Posted September 16 Administrator Posted September 16 Wydaje mi się że instalacja jakiegokolwiek OTM od XVM sprawi że kolor plutonowego będzie inny, czyli taki jak zawsze był w XVM. Aczkolwiek to wprowadzi więcej niż sam kolor, będą inne paski życia, inny typ pokazywania obrażeń itp. itd., ale nie znam innego sposobu. Quote
Wifus Posted September 16 Author Posted September 16 Kurcze lipa, bo nie chce zmieniać żadnego wyglądu, No nic, jak się nie da samego koloru uszkodzeń plutonowego wyróżnić to trudno Quote
Recommended Posts