Jump to content

Wirus w nowym instalatorze

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Próba pobrania nowego instalatora kończy się komunikatem o wykryciu wirusa.

ESET:  Suspicious Object;wyleczone przez usunięcie

Pozdrawiam

Posted

U mnie podobnie. Eset zaczął blokować pobieranie wraz z aktualizacją do najnowszej wersji gry. Z poprzednimi nigdy nie było problemu.

• Administrator
Posted

Jak juz pisalem wiele razy, to ze wczesniej nic nie bylo to nie znaczy doslownie nic. Antywirusy dostaja aktualizacje prawie codziennie, o co chwile cos psują, a tu sie lubuja, terroryzm doslownie.

Posted

Spoko, ale podpowiedz co mam zrobić bo trochę w tych sprawach noga jestem. Ściągnąłem paczkę z chwilowo wyłączoną ochroną antywirusową ale ponowne jej włączenie spowodowało, że Eset usunął pobrany plik z instalatorem paczki.

• Administrator
Posted

W takich przypadkach to na czas instalacji dezaktywować antywira, albo dodać URL albo sam plik do wyjątków, musisz sprawdzić w instrukcji swojego programu co i jak.

Posted

No to chyba tylko to pierwsze bo Eset nie pozwala na dodanie tego pliku do wyjątków gdyż go usuwa zaraz po pobraniu zanim podejmę jakąś akcję. Pozdrawiam.

Posted

No i nic to nie dało. Owszem po wyłączeniu ochrony antywiruswej plik się pobiera ale później nie mogę go uruchomić. Mimo wstrzymania ochrony Eset i tak działa w tle i nie pozwala na uruchomienie pliku. Windows wyświetla komunikat, że nie może otworzyć pliku i pojawia się równocześnie komunikat Esetu o zablokowaniu pliku. na razie dam sobie z tym spokój bo nie chce mi się szukać i wyłączać wszystkich opcji Esetu skoro samo WSTRZYMAJ OCHRONĘ nie pozwala na instalacje. Wysłałem jedynie plik do Esetu żeby go sobie sami sprawdzili.

• Administrator
Posted

No wyślij to do nich, możne wtedy usuną ten alert, i przez jakiś czas będzie spokój. Już innemu użytkownikowi 2 miesiace temu potwierdzili ze plik jest ok, i ze to usuna, widać że mają słabe tempo....