Jump to content

6 kolorów od Team XVM (domyślna skala z XVM)

Recommended Posts

Posted

Witam. Czemu ta skala jest przekłamana?

Domyślnie według oficjalnej strony zielony zaczyna się od 1310 a niebieski od 1965

EHTpal1.png

Natomiast po zaznaczeniu opcji przy instalacji packa z domyślną skalą są ładowane takie wartości:

PKMHdpy.jpg

Czy nie może to zostać skorygowane? Przecież nie po to człowiek przy instalacji zaznacza standardową skalę aby dostać jakieś customowe "podpompowane" wartości. Standardowa to standardowa. Wartości mają się pokrywać z tymi które są ustalone przez XVM a nie kogoś innego.

Posted

Bo wartości podlegają zmianą po każdym wprowadzeniu pewnej ilości nowych czołgów,a edytor xvm na ich stronie mi sie wydaje jest stary i nie zaktualizowany

• Administrator
Posted

To jest najnowsza skala XVM (z ostatniego nightly build wzialem, zeby byla pewnosc ze aktualna)

"wn8": [

{ "value": 380,  "color": ${"def.colorRating.very_bad" } },  //    0 - 379  - very bad   (20% of players)
      { "value": 860,  "color": ${"def.colorRating.bad"      } },  //  380 - 859  - bad        (better than 20% of players)
      { "value": 1420, "color": ${"def.colorRating.normal"   } },  //  860 - 1419 - normal     (better than 60% of players)
      { "value": 2105, "color": ${"def.colorRating.good"     } },  // 1420 - 2104 - good       (better than 90% of players)
      { "value": 2770, "color": ${"def.colorRating.very_good"} },  // 2105 - 2769 - very good  (better than 99% of players)
      { "value": 9999, "color": ${"def.colorRating.unique"   } }   // 2770 - *    - unique     (better than 99.9% of players)
    ],

A to skala instalowana przez modpack, po wybraniu XVM 6 kolorow:

"wn8": [
      { "value": 380,  "color": ${"def.colorRating.very_bad" } },  //    0 - 369  - very bad   (20% of players)
      { "value": 860,  "color": ${"def.colorRating.bad"      } },  //  370 - 844  - bad        (better then 20% of players)
      { "value": 1420, "color": ${"def.colorRating.normal"   } },  //  845 - 1394 - normal     (better then 60% of players)
      { "value": 2105, "color": ${"def.colorRating.good"     } },  // 1395 - 2069 - good       (better then 90% of players)
      { "value": 2770, "color": ${"def.colorRating.very_good"} },  // 2070 - 2714 - very good  (better then 99% of players)
      { "value": 9999, "color": ${"def.colorRating.unique"   } }   // 2715 - *    - unique     (better then 99.9% of players)
    ],

Wygladaja identycznie :)

• Administrator
Posted

Mylacy jest obrazek z podgladu modu, nie aktualizuje go zawsze, bo ostatnio czesto zmieniali te skale, a ja nie mam czasu zajmowac sie malowaniem obrazkow, te ze skalami ratingow sa upierdliwe, wiec jak ktos ma aktualna na obrazku to moze mi wyslac a podmienie.

Posted

Aslain masz tu ode mnie obrazeczki z aktualnymi danymi, są dwa obrazki jak w paczce jeden z oryginalnymi kolorami i drugi z lepszym niebieskim.

Pozdrawiam i mam nadzieję że pomogłem. 

PS. jeśli będziesz chciał to mogę ci poprzerabiać w razie potrzeby trochę obrazków bądź innych rzeczyz paczki  w wolnym czasie ;P

colors.zip

• Upvote 1