widmoxxx Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 Jak w temacie. Po uruchomieniu bitwy, nie działa klawisz TAB, ESC oraz lewy CTRL Nie można opuścić bitwy po zniszczeniu pojazdu bo ESC nie działa, nie można zmienić ustawień w czasie bitwy. Nie można dołączyć do plutonu dynamicznego w bitwie, złożyć raportu nie działa lewy CTRL Nie można podejrzeć składu drużyn bo TAB nie działa. W załączniku lista instalowanych modów. Może ktoś podpowie który mod powoduje takie zachowanie. Pozdrawiam widmoxxx PS: Klawiatura sprawna, dla pewności sprawdziłem na innej - ten sam efekt. _Aslains_Installer_CompList.log Quote
Smoq Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 miałem to samo z wersją 9.15.1.04. przerzuciłem się z powrotem na xx.xx.xx.03 i śmiga też nie wiem który mod mógł mieć taki efekt. dokładnie to samo. nie można użyć tab'a , Esc nawet żeby sprawdzić opcje oraz ctrl... wiec ciężko się grało. szybki re-instal mod-packa z wersji 03 i jest Gucio. ale jak widać wiele osób nie ma tego problemu więc szkopuł tkwi w (pewnie) pojedynczym modzie. 1 Quote
kwasek32 Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 nie zaznaczaj zadnego moda z HP teamu , mialem to samo 1 Quote
widmoxxx Posted August 2, 2016 Author Posted August 2, 2016 Spróbuję Waszych rad ! dam znać czy coś pomogło Quote
bredacarbo Posted August 4, 2016 Posted August 4, 2016 wystarczy usunac pliki team HP res_mods/9.15.1/scripts/client/gui/mods (wszystkie ) i po problemie pozdrawiam Quote
czarny Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 (edited) Ja mam dziwny problem z ESC, TAB Mam komputer na którym jest kilka profili użytkowników. Na moim profilu wszystko działa natomiast na innych występuje problem z ESC, TAB itp. Mam jeszcze jedno pytanie: pojawiło się w temacie hasło: " nie zaznaczaj zadnego moda z HP teamu " Jaki to jest mod ? P.S. Ustawienia działają na tym koncie na którym są instalowane. Po zainstalowaniu na innym koncie działają na nim a na pozostałych przestają działać Edited August 6, 2016 by czarny Quote
gsm_virus Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 (edited) Witam. Mi również blokowało ESC i Ctrl .. oraz przypisane klawisze myszy do zestawów naprawczych ... Dnia 4.08.2016 o 16:36, bredacarbo napisał: wystarczy usunac pliki team HP res_mods/9.15.1/scripts/client/gui/mods (wszystkie ) i po problemie pozdrawiam ... Po co wszystkie ? Ja doszedłem drogą eliminacji w usuwaniu plików i wiem że u mnie zadziało z powrotem klawisze gdy usunąłem z ...:\World_of_Tanks\res_mods\0.9.15.1\scripts\client\gui\mods powyższego folderu pliki: mod_MinimapGunMarkers.xml mod_MinimapGunMarkers.pyc Edited August 6, 2016 by gsm_virus Quote
kwasek32 Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 Mozna tez przeinstalowac moda teraz i nie sciagac z innych stron modow na HP Teamu od Armagedona Quote
Slaycobs Posted August 7, 2016 Posted August 7, 2016 (edited) Dnia 6.08.2016 o 11:41, gsm_virus napisał: Witam. Mi również blokowało ESC i Ctrl .. oraz przypisane klawisze myszy do zestawów naprawczych ... ... Po co wszystkie ? Ja doszedłem drogą eliminacji w usuwaniu plików i wiem że u mnie zadziało z powrotem klawisze gdy usunąłem z ...:\World_of_Tanks\res_mods\0.9.15.1\scripts\client\gui\mods powyższego folderu pliki: mod_MinimapGunMarkers.xml mod_MinimapGunMarkers.pyc Nie wydaje mi się. Akurat tego moda nie mam a również nie działają powyższe klawisze. edit Nie wygląda również na to by był to DL od Gambitera. Podobna dyskusja jest na anglojęzycznym forum. Instaluję mody z wersji 02, zobaczymy czy klawisze zaczną reagować. edit Klawisze powróciły. Nie jest to rozwiązanie ale przy tym na razie zostaję. Edited August 7, 2016 by Slaycobs Quote
gsm_virus Posted August 7, 2016 Posted August 7, 2016 2 godziny temu, Slaycobs napisał: Nie wydaje mi się. Akurat tego moda nie mam a również nie działają powyższe klawisze. Zawsze mogłeś usuwać po kolei kolejne mody .pyc i .xml z powyższego folderu ... przy mojej konfiguracji, tylko ten od "minimapy" blokował klawisze . Quote
Administrator Aslain Posted August 15, 2016 Administrator Posted August 15, 2016 Proponuje zmienic celownik na inny, np. J1mbo albo Harpoon. Quote
widmoxxx Posted August 16, 2016 Author Posted August 16, 2016 Problem rozwiązany, wywaliłem moda pokazującego HP obu drużyn. Teraz wszystko działa aż miło. Quote
Administrator Aslain Posted August 16, 2016 Administrator Posted August 16, 2016 Zabawne jak dla kazdego jest to inny mod, czego ja juz nie wywalalem.... I bylem pewny ze to wlasnie to Problem jest dosc zlozony i obawiam sie ze wiele modow to powoduje jesli wystapi jakas dziwna ich kombinacja + zlosliwy gremlin... Quote
Recommended Posts