Numer1982 Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 Witam. Po zainstalowaniu patcha otwiera się ekran startowy. Po włączeniu gry pasek idzie do połowy i gra się wyłącza. Bez modów gra działa. Czyszczenie cache oraz czysta instalacja nie pomogła. Pzdr. _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Quote
Administrator Aslain Posted September 15, 2016 Administrator Posted September 15, 2016 Sprawdz antywira, cos blokuje polaczenie modow z internetem, a jak niektore z nich nie moga sie polaczyc to bitwa sie nie zaladuje. Quote
Numer1982 Posted September 15, 2016 Author Posted September 15, 2016 Niestety nie pomogło. Zresztą z tym antywirem nigdy problemów nie było. Quote
pumex1 Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 Cześć, przede wszystkim olbrzymie słowa uznania Aslain za Twoją robotę jak tylko jest okazja staram się nacisnąć na "Donate" Natomiast wracając do tematu - mam to samo. ESET NOD. Nie pomaga wyłączenie zapory ani też ochrony antywirusowej. Próbuję dalej szukać obejścia. Quote
Administrator Aslain Posted September 15, 2016 Administrator Posted September 15, 2016 Gra moze sie tez nie wlaczyc jesli instaluje sie jakis mod dzwiekowy, cos mam wrazenie ze dzisiejszy patch je popsul. Quote
Numer1982 Posted September 15, 2016 Author Posted September 15, 2016 Gra odpaliła. Odznaczyłem RÓŻNE MODYFIKACJE po sam dół. Quote
pumex1 Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 Potestowałem. Podziałało wyłączenie dźwięków załogi i BETA z 9.13. Quote
Numer1982 Posted September 15, 2016 Author Posted September 15, 2016 Po wyłączeniu dźwięk strzału jest, ale bardzo rzadko. Quote
Nygusex Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 Mam ten sam problem. Instalowałem mody z wyłącznymi osłonami ale gra dalej się nie odpala. Bez modów działa normalnie. _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Quote
Administrator Aslain Posted September 17, 2016 Administrator Posted September 17, 2016 12 hours ago, Nygusex said: Mam ten sam problem. Instalowałem mody z wyłącznymi osłonami ale gra dalej się nie odpala. Bez modów działa normalnie. _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Logi sa ze starego modpacka, podaj z najnowszego jesli tam problem wystepuje. Quote
Nygusex Posted September 17, 2016 Posted September 17, 2016 Może wybieram o jakiś mod za dużo bo dalej nie mogę uruchomić gry z modami _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Quote
AslainModFan Posted September 18, 2016 Posted September 18, 2016 Witam Niestety też mi wywala grę podczas ładowania :/ Próbuję różne zestawy modów i to samo xvm.log _Aslain_logs.zip python.log Quote
Administrator Aslain Posted September 19, 2016 Administrator Posted September 19, 2016 Logi sa ze starej wersji 04, najnowsza wersja na chwile pisania to 05, tak dla informacji, a za chwile wypuszcze wersje 06. Gralem zarowno na jednym i drugich logach, z powyzszych postow, zero problemow w grze.... Quote
Nygusex Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 (edited) Mój post był chwilę po tym jak zainstalowałem świeżo ściągnięte mody... Chyba że pobrałem w momencie wrzucenia nowych... No to poczekam na 06, zainstaluję i zamelduję czy problem został usunięty Edited September 19, 2016 by Nygusex Quote
Administrator Aslain Posted September 19, 2016 Administrator Posted September 19, 2016 Boje sie ze to jakis problem lokalny, bo jak na razie nie udalo sie odtworzyc, a jak ogladalem logi to tez nie mozna bylo jednoznacznie stwierdzic co to moze byc. Quote
AslainModFan Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 (edited) Nadal to samo na najnowszej wersji, już nie wiem o co biega :/ Stare logi? Teraz powinno być ok Chyba przeinstaluję WoT'a, chociaż pewnie nic to nie da _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Edit: Dobra znalazłem który mod wywalał grę przy wczytywaniu Winowajcą był... "Menadżer kont" Edited September 19, 2016 by AslainModFan Quote
kriston Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 U mnie gra nie odpalała jak zainstalowałem "Częściowo odtworzone dźwięki dział od Gnomefathera (by cwjian90)" Quote
Administrator Aslain Posted September 20, 2016 Administrator Posted September 20, 2016 2 minutes ago, kriston said: U mnie gra nie odpalała jak zainstalowałem "Częściowo odtworzone dźwięki dział od Gnomefathera (by cwjian90)" Wyczysciles folder DLC? Ten mod mial aktualizacje ostatnio, autor cos popsul. Quote
Nygusex Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 Okazało się że problem tkwił w optymalizacji ustawień gry. W programie GeForce Experience kliknąłem Wota a potem optymalizuj. Pozmieniało ustawienia gry i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to to, że ustawiło grę na pełen ekran (zawsze grałem w okienku). Teraz gra się odpala ale niestety crashuje w bitwie i to dosyć często. Postanowiłem usunąć wszystkie mody i zostawić jednego ale to nic nie pomaga. Jakieś pomysły ? Quote
kriston Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 Wczoraj instalowałem i czyściłem DLC ale niestety nie pomogło. Quote
Administrator Aslain Posted September 20, 2016 Administrator Posted September 20, 2016 4 minutes ago, kriston said: Wczoraj instalowałem i czyściłem DLC ale niestety nie pomogło. Sciagnij paczke 07, jesli nadal jest problem to wyslij mi screenshota pokazujacego ekran gry i minimapke. Quote
Nygusex Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 Odinstalowałem WoT'a, usunąłem folder World of Tanks z Games , usunąłem Wargaming.net z %appdata% i zacząłem instalować wszystko o nowa. Zainstalowałem WoT'a już nawet w kliencie SD a tu dalej nic... Gra się odpala i raz crashuje w bitwie a raz przy ładowaniu bitwy. Jak odpalam w trybie bezpiecznym to działa bez zarzutu. Jakieś pomysły ? Quote
kriston Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 Nowa paczka działa bez zarzutu pytanko czy można by w tym celowniku SPG zamiast napisu Ready dać Gotowy ? Quote
Administrator Aslain Posted September 21, 2016 Administrator Posted September 21, 2016 Patrzylem na to ale nie widzialem nigdzie gdzie to zmienic. Quote
Recommended Posts