zapeq Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Witam, Jak w temacie, mod Nawigator od kilku łatek nie działa. załączam scr i log. pozdrawiam. _Aslain_logs.zip Quote
Administrator Aslain Posted September 22, 2016 Administrator Posted September 22, 2016 Zaladowalem identyczne mody i wszystko widze dobrze. Instalowales na koncie z uprawnieniami admina? Sprawdz jeszcze czy antyvir cos nie blokuje. Quote
zapeq Posted September 22, 2016 Author Posted September 22, 2016 Mimo instalacji na uprawnieniach administratora i odinstalowanym antywirusie nic się nie zmieniło, działało wszystko poza nawigatorem. Ostatnią wersją modpack'a w której w/w mod działał była wersja "Aslains_WoWs_ModPack_Installer_v.5.11.0_00". Jako że nie potrafię wyciągać pojedynczych modów z modpack'ów poradziłem sobie z problemem w następujący sposób: Zainstalowałem starszą wersję, w której nawigator działał u mnie poprawnie (v.5.11.0_00). Podczas instalacji zaznaczyłem TYLKO ten jeden mod. Po zakończeniu instalacji, z folderu res_mods/gui/flash skopiowałem plik "alt_hud". Zainstalowałem najnowszą wersję modpack'a (ze wszystkimi przeze mnie wybranymi modami) i podmieniłem plik "alt_hud" na ten wcześniej skopiowany. Nie wiem czy jest to najlepsze rozwiązanie ale wszystkie mody, w tym nawigator, działają jak należy. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego akurat ten jeden mod nie chce u mnie działać przy instalowaniu nowszych wersji. Problem rozwiązany, powiedzmy Pozdrawiam. Do zamknięcia. Quote
Little_rowboat Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 (edited) U mnie od kilku wersji paczki (od momentu rozdzielenia nawigatora na oryginalny i minimalny) występuje ten sam problem, a próbowałem wszystkich znanych mi metod. Tu strzelam, być może jest to spowodowane błędami przy rozpakowywaniu, lub błędami przy pobieraniu (jeżeli jest to DLC). Oczywiście dorzucam logi _Aslain_logs.zip Edited September 22, 2016 by Little_rowboat Quote
zapeq Posted September 22, 2016 Author Posted September 22, 2016 Masz tu plik który ja podmieniłem i mod działa jak należy. Wrzuć go w res_mods\wersja\gui\flash\ Spróbuj, może i Tobie pomoże. Daj znać ofc alt_hud.swf Quote
Administrator Aslain Posted September 23, 2016 Administrator Posted September 23, 2016 15 hours ago, zapeq said: Masz tu plik który ja podmieniłem i mod działa jak należy. Wrzuć go w res_mods\wersja\gui\flash\ Spróbuj, może i Tobie pomoże. Daj znać ofc alt_hud.swf Skad masz ten plik tak z ciekawosci, z tego co widze to dla mnie rozni sie tylko tym ze brak w nim pokolorowanych elementow jak ma orygialny. Quote
Administrator Aslain Posted September 23, 2016 Administrator Posted September 23, 2016 16 hours ago, Little_rowboat said: U mnie od kilku wersji paczki (od momentu rozdzielenia nawigatora na oryginalny i minimalny) występuje ten sam problem, a próbowałem wszystkich znanych mi metod. Tu strzelam, być może jest to spowodowane błędami przy rozpakowywaniu, lub błędami przy pobieraniu (jeżeli jest to DLC). Oczywiście dorzucam logi _Aslain_logs.zip Wszyscy ktorzy nie widzicie a instalujecie Navigatora, czy mozecie zalaczyc swoj plik battle_elements.xml? Quote
Little_rowboat Posted September 23, 2016 Posted September 23, 2016 50 minut temu, Aslain napisał: Wszyscy ktorzy nie widzicie a instalujecie Navigatora, czy mozecie zalaczyc swoj plik battle_elements.xml? Proszę battle_elements.xml Quote
zapeq Posted September 23, 2016 Author Posted September 23, 2016 4 hours ago, Aslain said: Skad masz ten plik tak z ciekawosci, z tego co widze to dla mnie rozni sie tylko tym ze brak w nim pokolorowanych elementow jak ma orygialny. Napisałem wszystko ładnie wyżej skąd takowy plik wziąłem. Zainstalowałem starszy modpack (w którym nawigator jeszcze mi działał) z wybranym TYLKO JEDNYM modem, tj. nawigator'em. W res_mods pojawił się alt_hud.swf oraz wymieniony przez Ciebie battle_elements.xml. Skopiowałem więc alt_hud, zainstalowalem najnowszą paczkę i podmienilem alt_hud na ten ze starej instalki. W ten sposób zaczął działać nawigator. Quote
Administrator Aslain Posted September 23, 2016 Administrator Posted September 23, 2016 Ah, ok, musialem cos przeoczyc w czytaniu. Dziwne, u mnie ten swf dziala we wszystkich przypadkach, stary tak samo, ale stary nie ma kolorkow na wskazniku. Quote
Administrator Aslain Posted September 23, 2016 Administrator Posted September 23, 2016 Coz, amerykanie tez potwierdzaja ze teraz nawigator im dziala ok, wiec chyba nie mam wyjscia i wydam starsza jego wersje. Quote
zapeq Posted September 23, 2016 Author Posted September 23, 2016 (edited) 1 hour ago, Aslain said: Coz, amerykanie tez potwierdzaja ze teraz nawigator im dziala ok, wiec chyba nie mam wyjscia i wydam starsza jego wersje. Hmmm, co zrobili amerykanie, że im działa? Podobnie jak ja ? Szczerze to nie zauważyłem nawet jakichś kolorów na wskaźniku najważniejsze, że jest jakiś wskaźnik, kolory to tylko detal ;] EDIT--> Wracaj do zdrowia Pozdrawiam. Edited September 23, 2016 by zapeq Quote
Astar Posted October 8, 2016 Posted October 8, 2016 U mnie też nie działa, od kilku łatek. Jeśli możesz wrzucić aktualne pliki do tej wersji to byłbym wdzięczny. Quote
Administrator Aslain Posted October 14, 2016 Administrator Posted October 14, 2016 U mnie zawsze dziala, jeszcze nie mialem przypadku zeby nie dzialalo. W modpacku jest aktualna wersja tego moda, aktualniejsza byc nie moze. Tu masz temat ze zrodlem moda http://forum.worldofwarships.ru/index.php?/topic/61786-05110 Taki sam link jest w instalatorze. Quote
zapeq Posted October 14, 2016 Author Posted October 14, 2016 Założyłem ten post więc wypowiem się krótko i zwięźle. Od poprzedniej aktualizacji paczuszki u mnie mod navigator działa bez zarzutu. @Aslain Dzięki za poświęcony czas. Pozdrawiam. 1 Quote
Recommended Posts