johnkarthy Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Witam, Dziś zaktualizowałem grę i wgrałem nowe mody. Po wybraniu czołgu i kliknięciu bitwa dla bitew losowych (innych nie sprawdzałem), podczas ładowania mapy, wyskakuje windowsowe okno: program przestał działać. Jednak po ponownym uruchomieniu (czasem uruchamia się automatycznie po zamknięciu okna błędu), gra wczyta się normalnie i przeniesie Nas na pole bitwy. Pliki: python log _Aslain_logs.zip xvm.log DxDiag.txt Quote
Administrator Aslain Posted January 25, 2017 Administrator Posted January 25, 2017 Zalacz python.log normalnie do postu, bo tam pod linkiem to chca mój telefon do pobierania. Quote
Administrator Aslain Posted January 25, 2017 Administrator Posted January 25, 2017 Wgralem identyczny zestaw modow i nic sie nie dzieje hm. Quote
Administrator Aslain Posted January 26, 2017 Administrator Posted January 26, 2017 Ok, dzieki. Problem jest za kazdym razem czy tylko co jakis czas? Czysciles cache gry? Nie uzywasz TS w czasie ladowania bitwy? Quote
Arwena Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Też to mam. Problem jest losowy. Pojawił się po ostatnim mikro patchu. Quote
Administrator Aslain Posted January 27, 2017 Administrator Posted January 27, 2017 Możliwe ze XVM to powoduje, ale to niestety juz cos na co nie mam wplywu. Moze kolejna wersja to zalatwi. Quote
Arkoma Posted February 1, 2017 Posted February 1, 2017 (edited) ja mam identyczny problem. Podczas wczytywania bitwy, pod sam koniec zawiesza mi grę. Po tym wczyta mi bitwę normalnie, ale bez dźwięku silnika i dźwięków trafień). Dziś przeinstalowałem grę. Myślałem, że to pomoże, ale bez efektu. Zagrałem 3 bitwy normalnie i przy 4 zwieszenie. Później to już prawie co każdą. Aż mnie szlag trafia.... Czyli jaka sugestia? Odinstalować XVM? Dodaje logi. _Aslain_logs.zip _Aslains_Installer.log _Aslains_Installer_CompList.log _Aslains_Installer_Extractor.log _Aslains_Installer_Options.inf xvm.log edit + python.log python.log Edited February 1, 2017 by Arkoma Quote
Administrator Aslain Posted February 1, 2017 Administrator Posted February 1, 2017 Nie zalaczyles python.log Quote
Arkoma Posted February 1, 2017 Posted February 1, 2017 Dodałem python.log Wyłączenie usług xvm na stronie (w ustawieniach) nadal nie rozwiązuje problemu, ale można odnieść wrażenie, że gra zawiesza się z mniejszą częstotliwością. Quote
Administrator Aslain Posted February 1, 2017 Administrator Posted February 1, 2017 Dzięki, możesz sprawdzić bez moda Battle Observer? Generalnie to nie widze jakichś specjalnie dziwnych błędów w logach. Często jesli gra wiesza się przed załadowaniem jest spowodowane że jakichs firewall/antivir przyblokował moda który komunikuje się z netem, i jak nie może to wysypuje gre, kiedyś był też problem jeśli ktoś rozmawia na Team Speaku w czasie ładowania bitwy to może nie załadować się bitwa. Quote
Arwena Posted February 5, 2017 Posted February 5, 2017 U mnie pomogło odinstalowanie skryptu do celowników. Quote
Arkoma Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 Aslain. Odisntalowałem Battle Observer i nic to nie zmieniło. Arwena. Dziękuję za sugestię, ale nie używam skryptów do celowników. Nadzieja w następnej aktualizacji, ale może uda mi się znaleźć jeszcze przyczynę. Quote
Administrator Aslain Posted February 6, 2017 Administrator Posted February 6, 2017 W tym przypadku polecam metodę prób i błędów, usuwać mody po jednym, i sprawdzić w którym momencie przestanie się to robić. Zacznij od Hangar Manager 'HangMan' z kilkoma garażami (by goofy67), pare osób czasami ma z nim problem podobny do opisywanego. Quote
Arwena Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 A nie, jednak to nie ten mod. Wywala grę zdecydowanie rzadziej ale ciągle ten problem występuje. Będę szukać dalej. Quote
Arkoma Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 Będę sprawdzać. Aczkolwiek gry nigdy nie wywaliło przy wejściu do garażu albo po bitwie. Zawsze dzieje się to podczas wczytywania bitwy, już pod sam koniec, kiedy ma zniknąć lista uczestników a pojawić się widok maszyn (czyli widok 3d). Zawsze po tym jak uwiesi grę, to po ponownym uruchomieniu zawsze, ale to zawsze wczyta się bitwa (ale bez dźwięku silnika czołgu). Później potrafi działać ok przez 2-3 bitwy a czasem co bitwę uwiesza się). Quote
Arwena Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 Dokładnie tak. To zawsze się dzieje tuż przed końcem ładowania paska. Przeważnie trzeba wywalać grę "z buta". Quote
madziar Posted February 10, 2017 Posted February 10, 2017 witam... mam ten sam problem - czy przypadkiem nie macie zainstalowanego celownika Jimbo v1 ?? Quote
mlody8505 Posted February 11, 2017 Posted February 11, 2017 Witam mam to samo ale nie wychodzi mi okno windows tylko sie zawiesza i nie idzie nic zrobic. Zawiesza sie przy koncu ladowania mapy dlugo ladujac do tego momentu Jak sie zaladuje po wylaczeniu i wlaczeniu nie ma dzwiekow silnikow i klatkuje obraz tak jakby lagi byly ping 74 Mialem celownik Jimbo v1 ale przed chwila go odinstalowalem dalem inny problem nie znikl. Paczka aktualna zalaczam co trzeba Paczka instalowana na czysto ciasteczka i dlc usuniete xvm.log python.log _Aslain_logs.zip Quote
madziar Posted February 11, 2017 Posted February 11, 2017 17 godzin temu, madziar napisał: witam... mam ten sam problem - czy przypadkiem nie macie zainstalowanego celownika Jimbo v1 ?? w moim przypadku gra zawiesza sie - ctr.alt.del - menadzer zadan - czasem gra sama odpali sie na nowo (w takim przypadku brakuje dzwiekow pojazdu / odglosow strzalu z dziala etc.) jesli musze odpalic gre "z palca" - wszystko jest Ok - wrzuca mnie z powrotem do bitwy do ktorej chcialem dolaczyc w zalaczniku logi: xvm.log python.log _Aslain_logs.zip Quote
Arwena Posted February 11, 2017 Posted February 11, 2017 Ja nie mam zainstalowanego żadnego celownika. Quote
Dawidovs1978 Posted February 11, 2017 Posted February 11, 2017 Witam miałem ten sam błąd ale tylko przez to że po kończeniu instalacji modów nie zaznaczyłem czyść plik phyton po tym nie mam problemów Quote
Administrator Aslain Posted February 12, 2017 Administrator Posted February 12, 2017 On 2/11/2017 at 4:57 PM, madziar said: w moim przypadku gra zawiesza sie - ctr.alt.del - menadzer zadan - czasem gra sama odpali sie na nowo (w takim przypadku brakuje dzwiekow pojazdu / odglosow strzalu z dziala etc.) jesli musze odpalic gre "z palca" - wszystko jest Ok - wrzuca mnie z powrotem do bitwy do ktorej chcialem dolaczyc w zalaczniku logi: xvm.log python.log _Aslain_logs.zip Gralem 5 bitew na tych samych modach, bez problemow. Quote
Arwena Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 On 11.02.2017 at 7:23 PM, Dawidovs1978 said: Witam miałem ten sam błąd ale tylko przez to że po kończeniu instalacji modów nie zaznaczyłem czyść plik phyton po tym nie mam problemów U mnie to nie pomogło. Quote
Arwena Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 (edited) ... Edited February 12, 2017 by Arwena Quote
mlody8505 Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Problem u mnie rozwiazany nie wiem co zadzialalo ale zmienilem celownik na ten na koncu co jest i sciagnelem jeszcze raz paczke Metoda prob i bledow wyszlo mi ze albo celowniki buguja albo zle sie nam sciagnela paczka Powodzenia Quote
Arkoma Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Akurat tak się składa, że miałem Jimbo v1. Zainstalowałem Jimbo v2 - dalej gra się wiesza. Logi pythona czyszczę przy każdej instalcji. Mody przeinstalowywałem już z 20x. Aslain, gra czasem potrafi dzisłać 5 bitew pod rząd bez wysypania się a czasem wysypuje się co bitwę. Dalej nie wiem co jest przyczyną. Nie testowałem jeszcze wariantu z ostatnim celownikiem. Quote
AKwizard Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 U mnie występuje podobny problem głównie przy pierwszym wejściu na bitwę a później co którąś bitwę bardzo długie wczytywanie, wchodziłem gdy już bitwa trwała nawet 2min. Zaobserwowałem pewną zależność tego zjawiska, występuje gdy mam włączoną przeglądarkę i na niej kilka otwartych zakładek. Jak już wystąpi coś takiego nie wystarczy zamknąć przeglądarkę ale trzeba zresetować kompa albo przed włączeniem wota zamknąć część stron. Quote
Administrator Aslain Posted February 13, 2017 Administrator Posted February 13, 2017 1 hour ago, Arkoma said: Akurat tak się składa, że miałem Jimbo v1. Zainstalowałem Jimbo v2 - dalej gra się wiesza. Logi pythona czyszczę przy każdej instalcji. Mody przeinstalowywałem już z 20x. Aslain, gra czasem potrafi dzisłać 5 bitew pod rząd bez wysypania się a czasem wysypuje się co bitwę. Dalej nie wiem co jest przyczyną. Nie testowałem jeszcze wariantu z ostatnim celownikiem. Ciężka sprawa jak jest taka częstotoliwość występowania to nie mam jak za bardzo sprawdzić, logi pythona czasem pomagają, innym razem nie. Quote
Dawidovs1978 Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Jakiś czas temu też kilka osób miało ten problem to jak pamiętam powodował to hangar manager HangMan z kilkoma garażami (by goofy67) 1 Quote
Recommended Posts