PrezesBBC Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 (edited) Witam Po dzisiejsze instalacji modów wejście do bitwy skutkuje brakiem menu pod esc minimapy oraz brakiem listy czołgów. Ponowne uruchomienie nie rozwiązuje sprawy. ktoś wie który mod moze za to odpowiadać? xvm.log python.log _Aslain_logs.zip Edited February 23, 2017 by PrezesBBC Quote
Smoq Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 polecam przeczytanie "jak zgłaszać błędy" ... dołącz logi kolego. bo ze screena to można najwyżej tapetę zrobić Quote
PrezesBBC Posted February 23, 2017 Author Posted February 23, 2017 3 minuty temu, Smoq napisał: polecam przeczytanie "jak zgłaszać błędy" ... dołącz logi kolego. bo ze screena to można najwyżej tapetę zrobić Brawo byłeś szybszy od edycji Quote
mzimu Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 ostatnio na takie coś pomogła zmiana zegara w garażu z 24 na 12-godzinny Quote
Administrator Aslain Posted February 24, 2017 Administrator Posted February 24, 2017 Jest nowa paczka #02, polecam tam sprawdzic. Quote
lysyorzel Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Mam ten sam problem co kolega, aktualizacji #02 nie pomogła, zegar z 24h na 12h też niestety nic nie pomógł. _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Quote
PeteCom Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 U mnie występuje ten sam problem. Zainstalowałem je z nowego modpacka tuż po wyjściu wersji (9.17.1 #01), a potem, jak problem wystąpił, przeinstalowałem je dzisiejszym #02 czyszcząc chache. Niestety, nie pomogło. Charakterystyka problemu: 1. Nie ma ekranu ładowania bitwy. Gdy szukam potyczki, przez dłuższy czas jest czarny ekran, a potem wchodzę od razu do załadowanej bitewki. 2. Laguje niemiłosierne (FPS - są na poziomie gorszym niż tragiczny, na oko może z 3 klatki/s...). 3. Grafika się rozmywa, wot tak zawsze robi, gdy ma problemy z wydajnością, jakby zmniejszało rozdzielczość. 4. Nie ma interfejsu (jak po kliknięciu 'v'), widać tylko ATAC! jak czołg jest blisko i strzałkę do najbliżeszego wyspotowanego czołgu przeciwnika. Zachowuje się dokładnie tak jak po kliknięciu V. Pod Ecape'm nie pojawiają się opcje, pomoc pod klawiszem f1 również nie działa. 5. Raz, na t67, pojawił się okrąg dookoła mojegu czołgu. Wydaje mi się, że był to promień 15m. Skąd się wziął, pojęcia nie mam. Problem występuje w każdej bitwie, na każdym czołgu, na dowolnej mapie. Dorzucam swoje logi i obszerną dokumentecję screenshot'ową. @Aslainie, pomóż nam! _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Quote
Administrator Aslain Posted February 24, 2017 Administrator Posted February 24, 2017 Instalujesz celownik marsoff, wybierz taki ktory nie jest szary, 1 Quote
k4loryfer Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Witam, Niestety u mnie występuje ten sam problem czyli brak interfejsu bitewnego oczywiście dołączam potrzebne logi: _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Quote
Administrator Aslain Posted February 24, 2017 Administrator Posted February 24, 2017 4 minutes ago, k4loryfer said: Witam, Niestety u mnie występuje ten sam problem czyli brak interfejsu bitewnego oczywiście dołączam potrzebne logi: _Aslain_logs.zip python.log xvm.log To samo, instalujesz mod ktory nie powinienes Jest szary. Dzisiaj wypuszcze instalator ktory sprawi ze nie bedzie to juz mozliwe. Quote
alkadafi Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Usunięcie celowników i ganie na tym z gry nic nie daje. U mnie poskutkowało usunięcie katalogu ze skórkami czołgów "vehicles". Sprawdźcie. Quote
Administrator Aslain Posted February 24, 2017 Administrator Posted February 24, 2017 1 minute ago, alkadafi said: Usunięcie celowników i ganie na tym z gry nic nie daje. U mnie poskutkowało usunięcie katalogu ze skórkami czołgów "vehicles". Sprawdźcie. To juz naprawilem w #02 Quote
k4loryfer Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Dzieki Aslain bede czekal cierpliwie na paczke bo nie chce sam przekombinowac Quote
alkadafi Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 (edited) No u mnie na 02 też występował problem jak wyżej. Przed chwilą wykasowałem "vehicles" i jest wszytko jak należy. Może zbieg okoliczności ale nic więcej nie zmieniałem - Twój instalator nie ruszony tylko usunąłem ten katalog. Ja miałem tylko KoreanRandom. Edited February 24, 2017 by alkadafi Quote
PeteCom Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 (edited) Czyli za wszystko odpowiada celownik marsoff? EDIT: Wyszedł nowy modpack, pewnie Aslain już naprawił :D. Edited February 24, 2017 by PeteCom Quote
Administrator Aslain Posted February 24, 2017 Administrator Posted February 24, 2017 Dodatkowo znalazlem 2 mody ktore powoduja zawieszki: Lśniący metal Pomalowane Rolki 1 Quote
k4loryfer Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 u mnie najnowsza paczka rozwiązała problem :> dziękuje bardzo Quote
PeteCom Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 @Aslain szacuneczek :). Niezawodny i szybki jak burza. Quote
Recommended Posts