submint Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Hej, na początku chciałbym powiedzieć, ze jestem pod wrażeniem Twojej paczki modów - używam jej bardzo długo i zawsze byłem zadowolony. Jednak patch 9.4 spowodował problem, którego nie umiem sam rozwiązać. Z reguły pierwsza i druga bitwa ładują się bezproblemowo, lecz przy trzeciej pasek ładowania bitwy zatrzymuje się przy końcu - słychać odgłosy walki - strzały, silniki itp, jednak obraz niezmiennie pozostaje na ekranie battleloadingu. W załączniku pozostawiam potrzebne pliki. Z góry dzięki za pomoc! _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Quote
Administrator Aslain Posted November 8, 2014 Administrator Posted November 8, 2014 Dzieki :) Napisz czy to jest zawsze tak, czy tylko raz takie cos spotkales - w sensie ze zawsze 3 bitwa juz nie laduje sie. Nie trzymales czasem guzika nadawania na TeamSpeaku w czasie ladowania bitwy? Co sie dzieje pozniej, po 3 bitwie? Jak sie skonczy to da sie wejsc do gry/garazu i odpalic 4 bitwe, i co wtedy ? Generalnie takie problemu ze cos sie dzieje dopiero po ktoryms tam razie jest mega ciezkie do namierzenia, jesli w ogole... zobaczymy... Quote
submint Posted November 8, 2014 Author Posted November 8, 2014 Sprawa wygląda tak, że wczoraj zainstalowałem paczkę i parę bitew z rzędu wszystko było OK, lecz dwukrotnie mapa Fiordy nie wczytywała się tak, jak to opisałem. Dzisiaj zainstalowałem najnowszą paczkę i problem niestety powtarza się - 3 bitwa nie wczytała się, wyłączyłem grę, próbowałem wejść ponownie - bez skutku (dodatkowo xvm działał za pierwszym razem a po restarcie gry battleloading był bez statów, a pasek ładowania znowu zatrzymywał się na 100%). Bitwa się skończyła, w garażu niespodzianka - otrzymałem powtórnie ostrzeżenie że jestem botem ( :D ) i mogę znowu wejść do bitwy nie mając pewności, czy po kilku bitwach nie będzie to samo - a trzecie ostrzeżenie to w nowym wspaniałym wykrywaczu botów oznacza o ile wiem bana. Poczytałem parę wątków, i ktoś mówił że to może być przyczyna białych wraków - usunąłem je, zobaczymy. Edit: póki co brak białych wraków pomaga - nic się nie wykrzacza :) Quote
ziomalxxz Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Miałem tak samo wchodząc do bitwy za ok 6/7 razem tym razem artą ładowanie bitwy staje na samym końcu paska :(. Quote
KissMyCat Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Poczytałem parę wątków, i ktoś mówił że to może być przyczyna białych wraków - usunąłem je, zobaczymy. Trochę dziwne mi się to wydaje bo mam zainstalowane białe wraki czołgów 25% i przez około 50 bitew nie miałem tego problemu jedynie lagi po dłuższym czasie grania ale to na pewno nie wina paczki - 3gb RAM :P Najwidoczniej pewne problemy dotykają tylko X% używających paczki Aslaina :) Quote
ziomalxxz Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Też mam białe wraki, Ale ramu mam 8 Gb więc wystarczajaco. Quote
Administrator Aslain Posted November 12, 2014 Administrator Posted November 12, 2014 Hmm, moze to ma znaczenie, nie wiem, tez mam 8GB ramu. Problem u mnie nigdy nie wystapil, a zawsze gram z tymi wrakami. Quote
Recommended Posts