wanderer Posted July 8, 2017 Posted July 8, 2017 Witam. Czy tylko u mnie przy próbie instalacji modpack'a program antywirusowy usuwa go gdyż wykrył wirusa 'w32/exploit.gen'? :o
mutopompka Posted July 8, 2017 Posted July 8, 2017 Od ponad 2 lat instaluję paczki @Aslain i nigdy nie miałem żadnych wirów ani ostrzeżeń przed nimi w paczce. Zawsze ściągam z tej strony paczki i w systemie siedzi NOD32 i nigdy, ale to nigdy nie miałem żadnych komunikatów ostrzegających o podejrzanej działalności paczki.
wanderer Posted July 8, 2017 Author Posted July 8, 2017 (edited) No ja też zawsze pobieram tylko z tej strony, od prawie roku, nigdy nie miałem problemów. Używam cały czas tego samego programu antywirusowego i teraz raptem usuwa instalkę podczas próby jej odpalenia informując, iż jest zainfekowana wymienionym wirusem. Co dziwniejsze, kiedy skanuję plik manualnie nic nie wykrywa, dopiero po otwarciu instalatora. Może pod któryś z modów jest coś podpięte? Edited July 8, 2017 by wanderer
Administrator Aslain Posted July 9, 2017 Administrator Posted July 9, 2017 Falszywy komunikat, polecam sprawdzac na https://www.virustotal.com/ w razie watpliwosci, i porownac sha256 z tym ktory jest na stronie z linkami. Moje pliki zawsze sa czyste, bardzo o to dbam, a ze antywirusy to z natury glupe programy nic nie poradze. Dodaj modpack do wyjatków antywira, albo zmień na lepszy.
wanderer Posted July 9, 2017 Author Posted July 9, 2017 Spoko, dzięki. Na lepszy modpack, czy antywir?
Administrator Aslain Posted July 9, 2017 Administrator Posted July 9, 2017 Nie ma lepszych modpackow 2
asesino_x Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 U mnie antywirus wywala paka ,nie mogę pobrać do tej pory było dobrze ..
Administrator Aslain Posted July 12, 2017 Administrator Posted July 12, 2017 Antywirusy tak juz maja, ze kiedy korzystaja z heurystyki to alarmuja o zagrozeniach ktore nie istnieja... Sprawdz na stronie ktora polecalem.
Smoq Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 pobieram modpacki Aslaina od ... cholera wie pamięć już nie taka... i nie było tam nigdy wirusów.. co nie znaczy że anty-wiry nie durniały (plik nieznanego wydawcy ... omg omg pewnie wirus ... BLOKUJEMY) tak to właśnie wygląda. a sam modpack jest czysty. skoro mój AV go przepuścił i właśnie się instaluje to znaczy że jest ok
yodaa Posted August 6, 2019 Posted August 6, 2019 nie szukajcie virusów tylko malware, szczególnie TR/crypt.xpack.gen2 bo ten niestety był przyklejony o jednej z wcześniejszych paczek. Żeby nie było, też od dawna używam modpack'a i nadal używam, ale ostrożnoś nie zaszkodzi.
Administrator Aslain Posted August 6, 2019 Administrator Posted August 6, 2019 Nic nie bylo przyklejone. Moja paczka ani razu nie byla zarazona niczym, i nigdy nie bedzie. Za kazdym razem to falszywe komunikaty antywirow.
Recommended Posts