_G0RAL_ Posted July 17, 2017 Posted July 17, 2017 (edited) Cześć, Od dłuższego czasu ( tzn od 19.0 przynajmniej) prześladuje mnie jakiś bug Czasem (*), przy wejściu do bitwy, WOT crashuje do pulpitu. Najczęsciej gra sama odpala się ponownie, a że sprzęt mam dobry, wracam max po 5 s od rozpoczęcia bitwy. I tu ciekawostka - wszystko po automatycznym restarcie gry i powrocie do bitwy działa, oprócz czatu - nie mogę pisać ani wskazywać na mapie. Widzę co piszą inni. Gdy gram dalej (z tym nieczynnym czatem), to dalszych crashy nie ma. (*) -czasem : to jest raz już po pierwszej bitwie, innym razem jak mam szczęście to rozegram i 10 bez crashu. Sprzęt : i7, gtx 1060, 32GB RAM i ratujący mnie przy tych restartach SSD. WIn 10. Dokładniej laptop gamingowy MSI GT ( co może mieć znaczenie bo ma full różnych dodatków i dedykowanych sterów). Winda 10. Kombinowałem zmieniając część modów - od paneli w bitwie, od statystyk sesji, od pingu itp i dalej to samo Ratuj, Aslainku ps. przy okazji WIELKI SZACUNEK za Twoją pracę. pozdrawiam _G0RAL_ -EDIT- Dodam że instaluję modpacka 'na czysto' tzn z oznaczonym wyczysc cache, dlc itd Aslains_WoT_Logs.zip Edited July 17, 2017 by _G0RAL_ Quote
Administrator Aslain Posted July 18, 2017 Administrator Posted July 18, 2017 Sprawdzalem logi i raczej nie ma tam nic co by moglo na cos wskazywac konkretnego. Probowales moze bez calej sekcji XVM? Quote
_G0RAL_ Posted July 18, 2017 Author Posted July 18, 2017 Miałeś rację - bez XVM już nie crashuje. Tylko trochę kiepsko bez tego moda Może to jakiś konflikt XVM z np. hitlogiem czy czyms innym ? Quote
Administrator Aslain Posted July 18, 2017 Administrator Posted July 18, 2017 To nie jest kwestia konfigu, po prostu XVM wciaz jest rozwijany, czesto po wyjsciu nowej wersji WoT troche czasu zabiera im nim go ustabilizują. Mozesz sprawdzic w druga strone, zagraj tylko z XVM bez innych modow. Ostatecznie trzeba by napisac do tworcow XVM na ich forum. https://koreanrandom.com/forum/forum/57-xvm-english-support-and-discussions/ Quote
_G0RAL_ Posted July 18, 2017 Author Posted July 18, 2017 No dobra tylko ten problem mialem jak pisałem od dawna (kilka miesięcy) , przez ten czas było chyba 5-6 XVM'ów .. Ciekawe że włączyłem XVM z powrotem , bardzo podobna konfiguracja jak pierwotnie, i działa bez crashy Załączam nowy log configu Aslains_WoT_Logs.zip Quote
Recommended Posts