Jump to content

crashe przy wejsciu do bitwy

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć,

Od dłuższego czasu ( tzn od 19.0 przynajmniej) prześladuje mnie jakiś bug :(

Czasem (*), przy wejściu do bitwy, WOT crashuje do pulpitu. Najczęsciej gra sama odpala się ponownie, a że sprzęt mam dobry, wracam max po 5 s od rozpoczęcia bitwy. I tu ciekawostka - wszystko po automatycznym restarcie gry i powrocie do bitwy działa, oprócz czatu - nie mogę pisać ani wskazywać na mapie. Widzę co piszą inni. Gdy gram dalej (z tym nieczynnym czatem), to dalszych crashy nie ma.

(*) -czasem : to jest raz już po pierwszej bitwie, innym razem jak mam szczęście to rozegram i 10 bez crashu.

Sprzęt : i7, gtx 1060, 32GB RAM i ratujący mnie przy tych restartach SSD. WIn 10. Dokładniej laptop gamingowy MSI GT ( co może mieć znaczenie bo ma full różnych dodatków i dedykowanych sterów). Winda 10.

Kombinowałem zmieniając część modów - od paneli w bitwie, od statystyk sesji, od pingu itp i dalej to samo :(

Ratuj, Aslainku

ps. przy okazji WIELKI SZACUNEK za Twoją pracę.

pozdrawiam

_G0RAL_

-EDIT-

Dodam że instaluję modpacka 'na czysto' tzn z oznaczonym wyczysc cache, dlc itd

Aslains_WoT_Logs.zip

Edited by _G0RAL_
  • Administrator
Posted

Sprawdzalem logi i raczej nie ma tam nic co by moglo na cos wskazywac konkretnego.  Probowales moze bez calej sekcji XVM?

Posted

Miałeś rację - bez XVM już nie crashuje. Tylko trochę kiepsko bez tego moda :( Może to jakiś konflikt XVM z np. hitlogiem czy czyms innym ?

Posted

No dobra tylko ten problem mialem jak pisałem od dawna (kilka miesięcy) , przez ten czas było chyba 5-6 XVM'ów ..

Ciekawe  że włączyłem XVM z powrotem , bardzo podobna konfiguracja jak pierwotnie, i działa bez crashy :) Załączam nowy log configu :)

Aslains_WoT_Logs.zip