Jump to content

Wywalanie z wota po szczególnym komunikacie po zainstalowaniu modów aslaina.

Recommended Posts

Posted

Witam, od patcha  9.18 mniej więcej pojawił się u mnie pewien problem z worldoftanks, mianowicie co jakiś czas wchodząc do bitwy (często na natarciach) pojawia się komunikat: "wystąpił problem z aplikacją worldoftanks.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy" po tym komunikacie wyłącza mi wota po czym próbując wejść z powrotem nie mogę wejść dopiero po minucie lub po kilku wchodzę z powrotem normalnie. Wiele już próbowałem i sprawdzałem wszystkie możliwe przyczyny po kolei,  dokładnie wyszło, że to wina paczki modów od aslain, kiedy nie mam ich zainstalowanych wszystko jest w porządku. Mody od Aslaina instalowałem przez cały czas grając w wot po każdej aktualizacji wot. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. 

Posted

Mam pewien problem, kiedy uruchamiam aplikację Aslain_Wot_Logs_Archiver próbuje wytworzyć mody to to pojawia się błąd, jest podana ścieżka "D:/Gry1:/Aslain_Modpack Nie można odnaleźć pliku" Nie wiem o co chodzi.

Posted

Golden_Legend,jeżeli pobrałeś i zainstalowałeś "WARGAMING NET GAME CENTER"-w nim tkwi problem.Miałem to samo-modpack nie widział pliku gry.Po odinstalowaniu i niestety ponownej instalce gry(wielkość ostatniego patcha+odbudowa logów),paczka zadziałała.WG informowało o blokowaniu modów,więc Game Center po to został stworzony,z info na stronie "niedługo" zastąpi on Lunchery z WoT-a,WoWs-a itp.

• Upvote 1
  • Administrator
Posted

Instalator nie obsluguje gaming center w pelni. Oczywiscie mody sie zainstaluja i beda dzialac bez problemu, jedyny problem to ze nie zadzialaja funkcje instalatora takie jak detekcja regionu i klienta gry, oraz uruchamianie gry z poziomu instalatora.

Posted

Do WoWs-a nie zainstalowała mi się paczka,ten sam komunikat co u Golden_Legend-a.Odpaliłem LOADINF-a,pokazało 3 zielone pola,przy wyborze modów;Nie można o9dnależdż pliku..Aslain wychodzi na to że:Game Center-nadpisuję,zastępuję "Lunchera"-w linku Q&A WG https://worldofwarships.eu/pl/news/common/wgc-for-you-and-me/

Czy modpack szuka Lunchera,ty wiesz.Jak odinstalowałem Game Center-a,z lunchera,gry nie uruchomiły się,z "exe" tak,musiałem pobrać instalatora i "na nowo" pobrać gry:do WoT-a ponad 5 giga,do WoWs-a 1,5 giga i jest ok.Pamiętasz te "przecieki" od WG,o likwidacji res_mods i wysyłaniou przez graczy do nich modów,po weryfikacji WG "nam" zainstaluję lub nie.Może takie ma zadanie Game Center?W folderze gry chyba będzie "wgc_api.exe" jako nowy luncher

Przechwytywanie.PNG

• Administrator
Posted

Nowym Game Center pewnie zaczne sie interesowac jak juz wyjdzie z testow, albo jak juz nie bedzie innego wyjscia. Poki co jest on rozwijany i sie zmienia wiec ciezko nonstop sie do niego przystosowywac. 

Przecieki pamietam, ale na razie nic nie zanosi sie zeby w tym roku mieli z res_mods rezygnowac, moze w przyszlym roku.

• Administrator
Posted
24 minutes ago, Golden_Legend said:

Nie rozumiem , co mam zrobić? Usunąć Game Center i odinstalować gre? Zainstalować ponownie, przecież on się automatycznie  znów zainstaluje...??

Nie. Cięzko powiedzieć czemu masz ten błąd, szczególnie jak nie załączyłeś logów :(

Posted (edited)

Game Center sam w sobie jest spoko-ma opcję,zakładania klienta na każdym serwerze-następny mod WG przemyślało i dodało.W ustawieniach aktualizacji,zaznaczamy opcję dodatkowych patchy,pobiera i instaluję foldery profilowe na każdy serwer.Testy beta mają swoje prawa,po to są ;)Jak ciągle AW,dołożą pierwszą X premium-Chiińską :)Sorry za autopromocję-ci co nie zagrali,polecam Croossouta-kto ma profil w WT,na stronie ma instalatora.Godzina spędzona na budowaniu pojazdu-bezcenne.Kołowe,krączące lub X-Wing :)

screenshot-170808-183620.jpg

screenshot-170818-180913.jpg

18891500_1913952838851086_6949435056532626342_o.jpg

WOWsLauncher.log

Edited by (GB-R)MarekTor
Posted
2 godziny temu, Aslain napisał:

Nowym Game Center pewnie zaczne sie interesowac jak juz wyjdzie z testow, albo jak juz nie bedzie innego wyjscia. Poki co jest on rozwijany i sie zmienia wiec ciezko nonstop sie do niego przystosowywac. 

Przecieki pamietam, ale na razie nic nie zanosi sie zeby w tym roku mieli z res_mods rezygnowac, moze w przyszlym roku.

No ja pytam o problem z logami, których modpack nie może znaleźć, tak to bym załączył te logi :/

• Administrator
Posted
14 hours ago, Golden_Legend said:

Screen błędu:

Windows XP :/ Byc moze czegoś brakuje w tym systemie aby wygenerować logi. Używasz jakiegoś antywira?

Mozesz recznie zalaczyc pliki z folderu z grą, takie jak:

_Aslains_Installer.log

_Aslains_Installer_Options.inf

python.log

Posted
7 godzin temu, Aslain napisał:

Windows XP :/ Byc moze czegoś brakuje w tym systemie aby wygenerować logi. Używasz jakiegoś antywira?

Mozesz recznie zalaczyc pliki z folderu z grą, takie jak:

_Aslains_Installer.log

python.log

Używam programu norton ale wyłączyłem go na czas instalacji paczki.

Załączam pliki.

_Aslains_Installer.log

python.log

• Administrator
Posted

Grałem pare randomowych bitew i nie napotkalem tego problemu o ktorym piszesz, uzywajac tych samych modów co w logach.

Uzywasz bardzo malej ilosci modow, dlatego nie sadze zeby to one powodowaly, ale zawsze mozesz usunac pare z nich i zobaczyc czy to cos zmieni.

Usun Multi Hit Loga, PMODa, YasenKrasen.

Sprawdz tez integralnosc plikow gry, byc moze jakis jej plik jest uszkodzony.

• Upvote 1
Posted (edited)

Taki błąd pojawiał się przy wot, a teraz pojawił się przy instalacji modów:

Myślę, że może być to kluczowe.

WP_20170821_21_07_17_Pro.jpg

Edited by Golden_Legend