Jump to content

Bardzo wolne pobieranie modpacka

Recommended Posts

Posted

Hej, najpierw chciałem podziękować za tytaniczną pracę włożoną w ulepszanie wota.
Mój problem polega na niewiarygodnie wolnym pobieraniu podczas instalacji (sama instalka z forum to momencik). Internet mam 100 Mb/s a tutaj transfery jak w 2000 roku na dialupie od neostrady. Czy jest to spowodowane za dużym obciążeniem serwera czy coś?

Przechwytywanie.PNG

Parę chwil po wstawieniu posta zaczęło pobierać normalnie, może chwilowa czkawka.

Przechwytywanie2.PNG

• Administrator
Posted

Niedawno była aktualizacja WoWs i WoT na raz, sporo ludzi wciąż pobiera, jak już wszyscy pobiorą to sytuacja się rozwiąże sama.

Serwer mam potężny, ale zwyczajnie za dużo użytkowników (ok 500tyś)

• 1 month later...
Posted

Aslain to nie jest wina aktualizacji ze tak pobiera , problem lezy gdzie indziej. Pobierałem Twoja paczke juz dziesiatki jak nie setki razy i nigdy wczesniej takich jaj z tym pobieraniem nie bylo, a miełem neta po starym kablu z neostrady , teraz mam 300Mb/s po światłowodzie a po odpaleniu instalki poszczegulne mody pobiera z prędkościa 10kb/s czas instalacji paczki 10-20 minut !!! O co chodzi ? Tak jak kolega wyzej napisał samo pobranie instalatora to jest u mnie kilka sekund ale pozniej w czasie instalacji masakra. HELP

• Administrator
Posted

Pewnie winnym jest nieszczesliwy routing do servera z plikami. U mnie ten problem nie wystepuje, testowalem pobieranie pare razy w przeciagu ostatnich dni i pobiera mi pliki z max szybkoscia lacza czyli 3.2mb/s

Posted

Też ostatnio mam taki problem. Pierw pobierało 10KB/s, a teraz mam zaszczyt pobierać 50KB/s xDD
A ostatnio miałem taki nawet problem, że w pewnym momencie aktualizacja się wyłączyła, bo za długo pobierało xDD

• Administrator
Posted

Mozesz to zglosic tutaj po angielsku: 

I osoba ktora zarzadza serwerem z plikami, byc moze bedzie mogla to sprawdzic. Jednak na wiele bym nie liczyl, w sensie ze to naprawi. Gdyz na routing nie ma wplywu.

• 5 weeks later...
Posted

Drogi Aslain'ie instalowanie aktualizacji od pewnego czasu to horror ( ze względu na transmisję danych). Praktycznie w godzinach popołudniowych i wieczornych jest to niemożliwe. Może coś da się z tym zrobić choćby ze względu na to, że masz tak dużą liczbę userów :)

Pozdrowienia

• Administrator
Posted

To wina routingu nie userow jak juz sprawdzono. Server ma skopana konfiguracje, i niektore polaczenia akceptuje na szybkim laczu a inne na jakims powolony.

Pomaga uzycie VPN'a ustawionego na USA.

Niestety kontakt z adminem serwera jest sredni, i chyba albo nie potrafi, nie chce albo nie moze tego naprawic.

Oczywiscie jest tez jakis wklad userow, ale nie moze byc tak ze ktos mi pisze ze pobiera 5kb/s kiedy to ja zawsze mam 3.2MB/s.

Niektorym pomaga tez ustawienie serwrow dns na google, czyli na 8.8.8.8

Posted

Ustawiłem VPN'a na USA. Rzeczywiście pobieranie zaczęło śmigać prawidłowo. Nie jest to chyba w porządku dla naszych rodaków :(

Posted (edited)
23 godziny temu, Proan napisał:

Ustawiłem VPN'a na USA. Rzeczywiście pobieranie zaczęło śmigać prawidłowo. Nie jest to chyba w porządku dla naszych rodaków :(

SUPER, MOŻE KTOŚ PODPOWIE JAK MAM TO ZROBIC? 

Są jakieś płatne programy , ale są płatne......

Jest jakaś inna opcja, jak tak to poprosze o pomoc.

ściaga mi 10 MB juz godzine , od wczoraj próbuje...

Edited by CIUMEK
  • Administrator
Posted

Admin serwera powiedzial ze postara sie o specjalne szybsze lacze do naszej czesci europy. 

Juz zmienil, powinna byc poprawa. Moze nie natychmiastowa ale sprawdzcie.

• Aslain pinned this topic
Posted

@Aslain

Zostawiłem to pobieranie o którym pisałem wcześniej, że idzie jak krew z nosa. Po pobraniu jakichś 50-60% rozpędziło się do tej prędkości widocznej na zrzucie ekranu i tak już było do końca. Jeśli masz życzenie zaraz mogę jeszcze sprawdzić ten alternatywny link który podałeś. ;)

pobieranie2.jpg

Posted (edited)

@Aslain Tak, dokładnie. Właśnie się za to biorę bo przy obecnym już mi wyskoczył problem, ale zaraz założę temat z plikiem. Co do tej alternatywy za chwilkę dam znać.

@EDIT:

@Aslain

Alternatywne źródło pobierania przynajmniej jeśli o mnie chodzi rewelacja. Cały czas idzie na na poziomie 3,7-3,9MB/s na 5MB/s max, więc jest  zdecydowanie lepiej niż z linków w głównym poście. :glasses:

pobieranie3.jpg

Edited by Amster91
Posted
16 minut temu, jasiu198 napisał:

Witam dopisuje sie do listy z problemem instalacji modpacka 

@jasiu198 Opisz dokładnie swój problem to spróbujemy pomóc. Z takiej wiadomości nic nie idzie wywnioskować.

Posted
2 minuty temu, Amster91 napisał:

@jasiu198 Opisz dokładnie swój problem to spróbujemy pomóc. Z takiej wiadomości nic nie idzie wywnioskować.

Predkosc pobierania modow wynosi ok 3-4 MB\s. Gorzej jest przy instalacji modpacka tak jak wyzej koledzy maja problem u mnie jest to samo predkosc spada do 10-15 kb\s, czas instalacji wyswietla czasmi do klku godzin,po chwili wysakakuje limit czasu operacji zostal przekroczony i wszystko zaczyna sie od poczatku. 

Posted

@jasiu198 sprawdź to:

21 godzin temu, Aslain napisał:

Załącze tu specjalny modpack ktory pobiera przez troche inny rodzaj linku, prosze sprawdzcie to i dajcie znac. Bedzie za ok 15min.

http://aslain.harmless.hu/Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.4.0.1_02b.exe

ponadto jak problem nadal jest to VPN za darmo 10GB na miesiac, https://windscribe.com/

Pobierz z tego linka. U mnie było super. Jeśli będzie lepiej daj znać to @Aslain poda to alternatywne źródło pobierania modów na stałe do swojej listy w poście głównym z modami.

• Upvote 1
Posted
Przed chwilą, Amster91 napisał:

@jasiu198 sprawdź to:

Pobierz z tego linka. U mnie było super. Jeśli będzie lepiej daj znać to @Aslain poda to alternatywne źródło pobierania modów na stałe do swojej listy w poście głównym z modami.

Ok zaraz zaczne pobierac i dam znac 

6 minut temu, Amster91 napisał:

@jasiu198 sprawdź to:

Ok wszystko poszlo bardzo sprawnie i szybko 

dzieki 

• 3 weeks later...
  • Administrator
Posted

Jedyne co moge polecic w takim przypadku to uzycie jakiegos VPNa ustawionego na europe, np. tego windscribe linkowanego w tym temacie.

Posted

U mnie nie dość że się krzaczy pobieranie to jeszcze same mody się nie instalują prawidłowo. Połowa jest, połowa nie, coś się zepsuło gdzieś po drodze.

• Administrator
Posted

Wczoraj popsulem troche celownik XVM, zainstaluj w nim dodakowo szybkosc pocisku i bedzie dzialac. Naprawie to w kolejne paczce juz dla 1.4.1.0.

• 8 months later...
Posted

sorry ze dupe truje, ale dla mnie linki pobierania sie nie otwierają w przeglądarce. od razu wywala komunikat o przerwanym połączeniu. A problem pojawił się po poprzedniej aktualizacji

• 4 months later...