TheIslander Posted December 6, 2018 Posted December 6, 2018 Hej, najpierw chciałem podziękować za tytaniczną pracę włożoną w ulepszanie wota. Mój problem polega na niewiarygodnie wolnym pobieraniu podczas instalacji (sama instalka z forum to momencik). Internet mam 100 Mb/s a tutaj transfery jak w 2000 roku na dialupie od neostrady. Czy jest to spowodowane za dużym obciążeniem serwera czy coś? Parę chwil po wstawieniu posta zaczęło pobierać normalnie, może chwilowa czkawka. Quote
Administrator Aslain Posted December 6, 2018 Administrator Posted December 6, 2018 Niedawno była aktualizacja WoWs i WoT na raz, sporo ludzi wciąż pobiera, jak już wszyscy pobiorą to sytuacja się rozwiąże sama. Serwer mam potężny, ale zwyczajnie za dużo użytkowników (ok 500tyś) Quote
HUGOBOSS Posted January 6, 2019 Posted January 6, 2019 Aslain to nie jest wina aktualizacji ze tak pobiera , problem lezy gdzie indziej. Pobierałem Twoja paczke juz dziesiatki jak nie setki razy i nigdy wczesniej takich jaj z tym pobieraniem nie bylo, a miełem neta po starym kablu z neostrady , teraz mam 300Mb/s po światłowodzie a po odpaleniu instalki poszczegulne mody pobiera z prędkościa 10kb/s czas instalacji paczki 10-20 minut !!! O co chodzi ? Tak jak kolega wyzej napisał samo pobranie instalatora to jest u mnie kilka sekund ale pozniej w czasie instalacji masakra. HELP Quote
Administrator Aslain Posted January 7, 2019 Administrator Posted January 7, 2019 Pewnie winnym jest nieszczesliwy routing do servera z plikami. U mnie ten problem nie wystepuje, testowalem pobieranie pare razy w przeciagu ostatnich dni i pobiera mi pliki z max szybkoscia lacza czyli 3.2mb/s Quote
Czaro Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 Też ostatnio mam taki problem. Pierw pobierało 10KB/s, a teraz mam zaszczyt pobierać 50KB/s xDD A ostatnio miałem taki nawet problem, że w pewnym momencie aktualizacja się wyłączyła, bo za długo pobierało xDD Quote
Administrator Aslain Posted January 12, 2019 Administrator Posted January 12, 2019 Mozesz to zglosic tutaj po angielsku: I osoba ktora zarzadza serwerem z plikami, byc moze bedzie mogla to sprawdzic. Jednak na wiele bym nie liczyl, w sensie ze to naprawi. Gdyz na routing nie ma wplywu. Quote
Proan Posted February 10, 2019 Posted February 10, 2019 Drogi Aslain'ie instalowanie aktualizacji od pewnego czasu to horror ( ze względu na transmisję danych). Praktycznie w godzinach popołudniowych i wieczornych jest to niemożliwe. Może coś da się z tym zrobić choćby ze względu na to, że masz tak dużą liczbę userów :) Pozdrowienia Quote
Administrator Aslain Posted February 10, 2019 Administrator Posted February 10, 2019 To wina routingu nie userow jak juz sprawdzono. Server ma skopana konfiguracje, i niektore polaczenia akceptuje na szybkim laczu a inne na jakims powolony. Pomaga uzycie VPN'a ustawionego na USA. Niestety kontakt z adminem serwera jest sredni, i chyba albo nie potrafi, nie chce albo nie moze tego naprawic. Oczywiscie jest tez jakis wklad userow, ale nie moze byc tak ze ktos mi pisze ze pobiera 5kb/s kiedy to ja zawsze mam 3.2MB/s. Niektorym pomaga tez ustawienie serwrow dns na google, czyli na 8.8.8.8 Quote
Proan Posted February 11, 2019 Posted February 11, 2019 Ustawiłem VPN'a na USA. Rzeczywiście pobieranie zaczęło śmigać prawidłowo. Nie jest to chyba w porządku dla naszych rodaków :( Quote
Administrator Aslain Posted February 12, 2019 Administrator Posted February 12, 2019 Nie jest w porzadku dla nikogo, nie jest to tez zamierzone, wiec... Quote
CIUMEK Posted February 12, 2019 Posted February 12, 2019 (edited) 23 godziny temu, Proan napisał: Ustawiłem VPN'a na USA. Rzeczywiście pobieranie zaczęło śmigać prawidłowo. Nie jest to chyba w porządku dla naszych rodaków :( SUPER, MOŻE KTOŚ PODPOWIE JAK MAM TO ZROBIC? Są jakieś płatne programy , ale są płatne...... Jest jakaś inna opcja, jak tak to poprosze o pomoc. ściaga mi 10 MB juz godzine , od wczoraj próbuje... Edited February 12, 2019 by CIUMEK Quote
Administrator Aslain Posted February 12, 2019 Administrator Posted February 12, 2019 Admin serwera powiedzial ze postara sie o specjalne szybsze lacze do naszej czesci europy. Juz zmienil, powinna byc poprawa. Moze nie natychmiastowa ale sprawdzcie. Quote
Administrator Aslain Posted February 12, 2019 Administrator Posted February 12, 2019 Załącze tu specjalny modpack ktory pobiera przez troche inny rodzaj linku, prosze sprawdzcie to i dajcie znac. Bedzie za ok 15min. http://aslain.harmless.hu/Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.4.0.1_02b.exe ponadto jak problem nadal jest to VPN za darmo 10GB na miesiac, https://windscribe.com/ Quote
Amster91 Posted February 12, 2019 Posted February 12, 2019 @Aslain Zostawiłem to pobieranie o którym pisałem wcześniej, że idzie jak krew z nosa. Po pobraniu jakichś 50-60% rozpędziło się do tej prędkości widocznej na zrzucie ekranu i tak już było do końca. Jeśli masz życzenie zaraz mogę jeszcze sprawdzić ten alternatywny link który podałeś. ;) Quote
Administrator Aslain Posted February 12, 2019 Administrator Posted February 12, 2019 Czyli szlo lepiej niz wczesniej ale pozniej timeout? Sprawdz modpack co podalem. Quote
Amster91 Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 (edited) @Aslain Tak, dokładnie. Właśnie się za to biorę bo przy obecnym już mi wyskoczył problem, ale zaraz założę temat z plikiem. Co do tej alternatywy za chwilkę dam znać. @EDIT: @Aslain Alternatywne źródło pobierania przynajmniej jeśli o mnie chodzi rewelacja. Cały czas idzie na na poziomie 3,7-3,9MB/s na 5MB/s max, więc jest zdecydowanie lepiej niż z linków w głównym poście. Edited February 13, 2019 by Amster91 Quote
Administrator Aslain Posted February 13, 2019 Administrator Posted February 13, 2019 Jesli jeszcze ktos inny potwierdzi to w nowych paczkach bedzie juz nowe zrodlo. Quote
jasiu198 Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 Witam dopisuje sie do listy z problemem instalacji modpacka Quote
Amster91 Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 16 minut temu, jasiu198 napisał: Witam dopisuje sie do listy z problemem instalacji modpacka @jasiu198 Opisz dokładnie swój problem to spróbujemy pomóc. Z takiej wiadomości nic nie idzie wywnioskować. Quote
jasiu198 Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 2 minuty temu, Amster91 napisał: @jasiu198 Opisz dokładnie swój problem to spróbujemy pomóc. Z takiej wiadomości nic nie idzie wywnioskować. Predkosc pobierania modow wynosi ok 3-4 MB\s. Gorzej jest przy instalacji modpacka tak jak wyzej koledzy maja problem u mnie jest to samo predkosc spada do 10-15 kb\s, czas instalacji wyswietla czasmi do klku godzin,po chwili wysakakuje limit czasu operacji zostal przekroczony i wszystko zaczyna sie od poczatku. Quote
Amster91 Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 @jasiu198 sprawdź to: 21 godzin temu, Aslain napisał: Załącze tu specjalny modpack ktory pobiera przez troche inny rodzaj linku, prosze sprawdzcie to i dajcie znac. Bedzie za ok 15min. http://aslain.harmless.hu/Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.4.0.1_02b.exe ponadto jak problem nadal jest to VPN za darmo 10GB na miesiac, https://windscribe.com/ Pobierz z tego linka. U mnie było super. Jeśli będzie lepiej daj znać to @Aslain poda to alternatywne źródło pobierania modów na stałe do swojej listy w poście głównym z modami. 1 Quote
Administrator Aslain Posted February 13, 2019 Administrator Posted February 13, 2019 Pobrac modpack #03. Tam jest to samo juz. Quote
jasiu198 Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 Przed chwilą, Amster91 napisał: @jasiu198 sprawdź to: Pobierz z tego linka. U mnie było super. Jeśli będzie lepiej daj znać to @Aslain poda to alternatywne źródło pobierania modów na stałe do swojej listy w poście głównym z modami. Ok zaraz zaczne pobierac i dam znac 6 minut temu, Amster91 napisał: @jasiu198 sprawdź to: Pobierz z tego linka. U mnie było super. Jeśli będzie lepiej daj znać to @Aslain poda to alternatywne źródło pobierania modów na stałe do swojej listy w poście głównym z modami. Ok wszystko poszlo bardzo sprawnie i szybko dzieki Quote
zbyniowodnik Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 Witam Samo ściąganie moda trwa 'migusiem' ale instalacja to żółwia prędkość. W załączniku zrzut ekranu. Pozdrawiam new.bmp Quote
jasko1910 Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 mam to samo co koledzy wyzej pobieranie wynosi 8kb/s Quote
Administrator Aslain Posted March 12, 2019 Administrator Posted March 12, 2019 Jedyne co moge polecic w takim przypadku to uzycie jakiegos VPNa ustawionego na europe, np. tego windscribe linkowanego w tym temacie. Quote
Luuk1892 Posted March 19, 2019 Posted March 19, 2019 U mnie nie dość że się krzaczy pobieranie to jeszcze same mody się nie instalują prawidłowo. Połowa jest, połowa nie, coś się zepsuło gdzieś po drodze. Quote
Administrator Aslain Posted March 19, 2019 Administrator Posted March 19, 2019 Wczoraj popsulem troche celownik XVM, zainstaluj w nim dodakowo szybkosc pocisku i bedzie dzialac. Naprawie to w kolejne paczce juz dla 1.4.1.0. Quote
EMHHYR` Posted December 13, 2019 Posted December 13, 2019 sorry ze dupe truje, ale dla mnie linki pobierania sie nie otwierają w przeglądarce. od razu wywala komunikat o przerwanym połączeniu. A problem pojawił się po poprzedniej aktualizacji Quote
Recommended Posts