krach0808 Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 (edited) Witam, Od aktualizacji 1.10 mam problem z 6 zmysłem. W sytuacjach oczywistych - zostaję wykryty - żarówka nie pojawia się w trakcie bitwy. Ten problem pojawia się prawie w każdej bitwie, choć co kilka bitew problem nie występuje. Czyżby problem z XVM po aktualizacji? Aslains_WoT_Logs.zip Słyszałem jeszcze przynajmniej o jednej osobie, która ma podobny problem. Edited August 21, 2020 by krach0808 Quote
Administrator Aslain Posted August 21, 2020 Administrator Posted August 21, 2020 Gralem na tych samych modach co w logach przez kilka bitew i za kazdym razem zarowka dzialala poprawnie. Quote
KeyBall Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 Ja mam ten problem od dawna, w bardzo oczywistych sytuacjach potrafi mi żarówka nie zaświecić. Człowiek potem idzie głupio na pewniaka, bo nikt go nie widzi. Na początku myślałem, że jak dostanę po wykryciu, to żarówka się nie wyświetli, ale nie ma takiej reguły. Nie mam zielonego pojęcia, o co może chodzić, wygląda jak rzecz losowa. Quote
Administrator Aslain Posted August 22, 2020 Administrator Posted August 22, 2020 Moze po prostu trywialna sytuacja, ze wciaz Cie widza, wiec zarowka sie nie zapala, bo juz sie pierwotnie zapalila? Quote
KeyBall Posted August 22, 2020 Posted August 22, 2020 Brałem to pod uwagę, tak na pewno też się zdarza. Ale zdarzało mi się to przy pierwszym wykryciu, więc nie ma mowy o tym, że po prostu żarówka mi się nie skończyła. Quote
ipio Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Jeżeli dowódca nie żyje to żarówka się nie świeci tez jest możliwość że masz perm spota. 1 Quote
KeyBall Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Słuszna uwaga, można o tym zapomnieć, ale mam replaya, jak mając 100% HP, minutę po rozpoczęciu rozgrywki dostałem spota bez żarówki. Zachowałem go, bo kiedyś zgłaszałem to Wargamingowi, ale powiedzieli, że bez powtórki to za wiele powiedzieć nie mogą. Po jakimś czasie zachowałem taką powtórkę, ale jakoś brakowało mi chęci, aby im to wysłać. Obawiam się, że nic z nią nie zrobią, bo ze wsparciem to różnie bywa. Quote
Administrator Aslain Posted August 24, 2020 Administrator Posted August 24, 2020 Zalacz powtorke z bitwy i powiedz w ktorej minucie to sie dzieje, powtorka musi byc z aktualnej wersji gry. Quote
KeyBall Posted August 24, 2020 Posted August 24, 2020 I tutaj właśnie dałem plamy. Bo powtórka ma już kilka tygodni, a od tego czasu kilka numerków wersji podskoczyło, chociaż ten problem mam od dawna i na wielu wersjach. Ta powtórka jest z mapy Serene Coast. Zaczynałem na stronie południowej czołgiem 60TP. Na wschód od bazy są góry. Minąłem je i w tym momencie dostałem spota bez żarówki. Więc od rozpoczęcia rozgrywki minęła jakaś minuta. Quote
Administrator Aslain Posted August 24, 2020 Administrator Posted August 24, 2020 To nie ma sensu, bo nie mam starych klientow gry aby odtworzyc powtorke, graj na razie, i staraj sie zapisac powtorke jak sie to wydarzy. Mozesz mi wyslac na priva jakbys nie chcial upubliczniac. Quote
KeyBall Posted August 24, 2020 Posted August 24, 2020 Dzięki, postaram się o tym pamiętać. Teraz wiem, że ktoś się tym może zająć. Dla mnie to było tak notoryczne, że uznałem to za "known issue" i po jednym kontakcie z WG machnąłem ręką, że jakoś z tym trzeba grać. Quote
KeyBall Posted September 23, 2020 Posted September 23, 2020 OK, mam powtórkę z ostatniej wersji WOTa. Na momencie 13:10 powinna mi się zapalić żarówka, nic takiego się nie stało. Załączam powtórkę, poza wspomnianym brakiem żarówki nie ma za bardzo na co patrzeć. 60TP - no 6th sense.wotreplay Quote
Administrator Aslain Posted September 23, 2020 Administrator Posted September 23, 2020 Bez modów też nie nic nie świeci, może spytaj WG support. Quote
KeyBall Posted September 23, 2020 Posted September 23, 2020 Dzięki za weryfikację, nawet nie podejrzewałem modów o to, bo jak mówiłem od dawna to mam i pod wieloma konfiguracjami. Przekażę to dalej, bo WG też kiedyś chcieli powtórkę. Quote
kwasek32 Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 a w ustawieniach gry masz wlaczone dzwieki 6 zmyslu ? Bo podmieniajac je musisz je ustawic w ustawieniach. To tez moze byc powodem dlaczego sie nie swieci Quote
KeyBall Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 Z żarówką wszystko w porządku. WG odpowiedziało, że ten med widział mnie zbyt krótko, abym został wykryty. Fakt, że szybko zginął. Quote
kwasek32 Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 17 hours ago, KeyBall said: Z żarówką wszystko w porządku. WG odpowiedziało, że ten med widział mnie zbyt krótko, abym został wykryty. Fakt, że szybko zginął. A WG odpowiedzialo CI ze przy aktualizacji z trybem WT spartolilo dzialanie wielu czesci tej gry (czaty, widoki czolgu w garazu, listy znajomych i klanowiczow , dzwiekow , w tym wlasnie dzialania dzwieku i widoku zarowki) To samo mialem wczesniej bez zainstalowanych modow nawet , dzisiaj po mikrolatce "wszystko" (wiekszosc) wrocila do dzialan z przed aktualizacji. Wiec ten problem jaki miales nie byl problemem zwiazanym z modami a ze sama GRA. :) Quote
Recommended Posts