Jump to content

Problem z ustaiweniami graficznymi.

Recommended Posts

Posted

Po sciagnieciu najnowszego mod packa ( w chwili pisania jest to 4.2.41) dnia 30.03.15 grafika w grze oszalala. Mimo braku instalacji jakichkolwiek modow  w stylu wot tweaker, nie mam zadnych efektow specjalnych w grze. Nie widze wybuchow, ognia, rykoszetow, itd itp. Wyglada to tak jakbym wlasnie uzywal wot tweaker-a ,a el piec razy przeinstalowywalem, sprawdzalem i nie , nie mam go zaintsalowanego. Zreszta nigdy na tym komputerze nie mialem takiej potrzeby.

• Administrator
Posted

Dorzuc moje logi, to sprawdze, dziwna sprawa, ale nie sadze zeby to byla wina jakichkolwiek zmian w modpacku. Chyba ze robi Ci to mod Tank Lights , ale to zgadywanie, bez logow nie ma co zaczynac.

• Administrator
Posted

Dzieki, jak mozesz sprawdzic czy grafika tez sie tak obniza nawet jak zastosujesz sam moj konfig XVM, bez innych modow. Najlepiej recznie go zainstaluj z paczki zip.

Posted

O.k , zaraz to sprawdze. Sek w tym ze grafika sie nie obniza, nie wiem jak to ujac, brak jest efektow specjalnych takich jak iskry, ogien, wybuchy etc i tylko i wylacznie na wrakach czolgoiw. samo otoczenie, teren , tekstury budynkow nie ulegaja zadnej zmianie.

• Administrator
Posted

U mnie na ostatniej wersji zip only dla 9.6 (czyli Aslain's XVM Mod v4.2.32 ) gra odpala sie normalnie.

Posted

Postanowilem przeinstalowac gre, dam znac jak sie pobierze na inny dysk jak to wyglada.  Zeby miec pewnosc, odpala najpierw bez modow , ponziej tylko z xvm confg a na koncu z paczka i modami ktorych uzywam.

P.s Masz identyczne ustaiwnia graficzne jak ja :)

Posted

No jest to wina ktoregos z modow na 100%. Tak jak mowilem, przeinstalowalem gre i oto efekty:

Czysta instalacja: Wszystko dziala, widac dym , ogien iskry etc

Sam config xvm: Patrz wyzej

Najnowsza paczka modow: instalacja tych samych modow co zawsze = brak dymu, ognia, iskier , tracerow, odbic i wszystkich efektow czasteczkowych.

EDIT:

Po usunienciu paczki modow za pomoca instalatora gra przestala sie uruchamiac.Po nacisnieciu w launcherze play nie dzieje sie nic.Natomiast jak zainstaluje paczke z powrotem gra sie uruchamia bez problemu.

Posted

Cześć!

Mam dokładnie ten sam problem.

Brak efektów : wybuchu, strzały, rykoszety itp.

Ściągałem na nowo całego klienta i bez modów działał ok. Po zainstalowaniu paczki z podstawowymi modami (bez XVM) problem pojawiła się na nowo. 

Po odinstalowaniu modów gra już się nie uruchamia :/

Posted

Teraz jestem juz po za dostepem do komputera, jutro bede dochodzil dalej ktory mod to robi.

Tak bedziemy wdzieczni, bo Twoja konkurencja robi paczki slabe jak sik komara ;)

• Upvote 2
Posted

Witam

U mnie jest to samo gra działa bez efektów a mam takie same ustawienia graficzne jak Wy. Bez modpacka też nie ma efektów więc chyba ta aktualizacja gry coś namieszała :(

Posted

Podpinam sie pod posty kolegow, mam ustawienia na max a gra wyglada jakbym na minimalnych gral gral. Moze cos jednak dodali w tym minipatchu co sie gryzie z modami?

Posted

Przeinstalowałem grę i efekty wróciły więc jest w porządku, czy jak wrzucę ten pliczek i paczkę modów będzie ok?

• Administrator
Posted

Super, a teraz mam nadzieje ze odpoczne chwile, siedze nad tym od 8 rano :)

ps. jak ktos nie ma dzwiekow dzial gnoma, to wystarczy sciagnac drugi raz 4.2.42, poprawilem.

• Upvote 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.