BigBlueElephant Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Po sciagnieciu najnowszego mod packa ( w chwili pisania jest to 4.2.41) dnia 30.03.15 grafika w grze oszalala. Mimo braku instalacji jakichkolwiek modow w stylu wot tweaker, nie mam zadnych efektow specjalnych w grze. Nie widze wybuchow, ognia, rykoszetow, itd itp. Wyglada to tak jakbym wlasnie uzywal wot tweaker-a ,a el piec razy przeinstalowywalem, sprawdzalem i nie , nie mam go zaintsalowanego. Zreszta nigdy na tym komputerze nie mialem takiej potrzeby.
Administrator Aslain Posted March 30, 2015 Administrator Posted March 30, 2015 Dorzuc moje logi, to sprawdze, dziwna sprawa, ale nie sadze zeby to byla wina jakichkolwiek zmian w modpacku. Chyba ze robi Ci to mod Tank Lights , ale to zgadywanie, bez logow nie ma co zaczynac.
BigBlueElephant Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Dziekuje za szybka odpowiedz. Modu ze swiatlami nie uzywam, wiec to nie raczej. Logi dodalem w zalacznikach. _Aslain_logs.zip python.log xvm.log
Administrator Aslain Posted March 30, 2015 Administrator Posted March 30, 2015 Dzieki, jak mozesz sprawdzic czy grafika tez sie tak obniza nawet jak zastosujesz sam moj konfig XVM, bez innych modow. Najlepiej recznie go zainstaluj z paczki zip.
BigBlueElephant Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 O.k , zaraz to sprawdze. Sek w tym ze grafika sie nie obniza, nie wiem jak to ujac, brak jest efektow specjalnych takich jak iskry, ogien, wybuchy etc i tylko i wylacznie na wrakach czolgoiw. samo otoczenie, teren , tekstury budynkow nie ulegaja zadnej zmianie.
BigBlueElephant Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 W przypadku instalacji samego pliku xvm gra sie w ogole nie uruchamia...
Administrator Aslain Posted March 30, 2015 Administrator Posted March 30, 2015 To moje ustawienia grafiki w razie co: Którą wersje instalowales? (numer)
Administrator Aslain Posted March 30, 2015 Administrator Posted March 30, 2015 U mnie na ostatniej wersji zip only dla 9.6 (czyli Aslain's XVM Mod v4.2.32 ) gra odpala sie normalnie.
BigBlueElephant Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Postanowilem przeinstalowac gre, dam znac jak sie pobierze na inny dysk jak to wyglada. Zeby miec pewnosc, odpala najpierw bez modow , ponziej tylko z xvm confg a na koncu z paczka i modami ktorych uzywam. P.s Masz identyczne ustaiwnia graficzne jak ja :)
Administrator Aslain Posted March 30, 2015 Administrator Posted March 30, 2015 Pytalem sie jednego czlowieka od XVM i twierdzi ze to raczej nie wina XVM.
BigBlueElephant Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 No jest to wina ktoregos z modow na 100%. Tak jak mowilem, przeinstalowalem gre i oto efekty: Czysta instalacja: Wszystko dziala, widac dym , ogien iskry etc Sam config xvm: Patrz wyzej Najnowsza paczka modow: instalacja tych samych modow co zawsze = brak dymu, ognia, iskier , tracerow, odbic i wszystkich efektow czasteczkowych. EDIT: Po usunienciu paczki modow za pomoca instalatora gra przestala sie uruchamiac.Po nacisnieciu w launcherze play nie dzieje sie nic.Natomiast jak zainstaluje paczke z powrotem gra sie uruchamia bez problemu.
greenkola Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Cześć! Mam dokładnie ten sam problem. Brak efektów : wybuchu, strzały, rykoszety itp. Ściągałem na nowo całego klienta i bez modów działał ok. Po zainstalowaniu paczki z podstawowymi modami (bez XVM) problem pojawiła się na nowo. Po odinstalowaniu modów gra już się nie uruchamia :/
Administrator Aslain Posted March 30, 2015 Administrator Posted March 30, 2015 Teraz jestem juz po za dostepem do komputera, jutro bede dochodzil dalej ktory mod to robi.
BigBlueElephant Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Teraz jestem juz po za dostepem do komputera, jutro bede dochodzil dalej ktory mod to robi. Tak bedziemy wdzieczni, bo Twoja konkurencja robi paczki slabe jak sik komara ;) 2
Administrator Aslain Posted March 31, 2015 Administrator Posted March 31, 2015 Ok, a wiec sprawdzilem, i paczka nie ma wplywu na brak efektow, to jakis blad w grze.
kriston Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Witam U mnie jest to samo gra działa bez efektów a mam takie same ustawienia graficzne jak Wy. Bez modpacka też nie ma efektów więc chyba ta aktualizacja gry coś namieszała :(
bartman000 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Podpinam sie pod posty kolegow, mam ustawienia na max a gra wyglada jakbym na minimalnych gral gral. Moze cos jednak dodali w tym minipatchu co sie gryzie z modami?
Administrator Aslain Posted March 31, 2015 Administrator Posted March 31, 2015 nie, gra bez modow u mnie wyglada tak samo jak opisujesz, jakby wylaczono efekty specjalne.
Administrator Aslain Posted March 31, 2015 Administrator Posted March 31, 2015 Znalazlem problem, w paths.xml Sciagnijcie te: http://www.mediafire.com/download/rzbnqr3tht35rgo/paths.xml I skopiujcie do folderu z WoT. Trzeba to robic kazdym razem jak sie uzywa instalatora, poki nie wypuszcze nowego poprawionego.
kriston Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Przeinstalowałem grę i efekty wróciły więc jest w porządku, czy jak wrzucę ten pliczek i paczkę modów będzie ok?
Administrator Aslain Posted March 31, 2015 Administrator Posted March 31, 2015 Poprawilem to juz w instalatorze, sciagnij go na nowo
BigBlueElephant Posted March 31, 2015 Author Posted March 31, 2015 Dla potwierdzenia, wystarczy teraz sciagnac instalke najnowszego mod packa i wszystko powinno hulac?Nie musze dociagac paths.xml?
Administrator Aslain Posted March 31, 2015 Administrator Posted March 31, 2015 Dokladnie. :D 4.2.42 najnowszy na te chwile instalator zawiera poprawny paths.xml 1
Administrator Aslain Posted March 31, 2015 Administrator Posted March 31, 2015 Szkoda że nie dodałeś odgłosów dział od Gnoma ;) Yhhh moment ;)
greenkola Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Działa aż miło :) Dzięki Aslain, jak się kiedyś uda stawiam dobre piwko :)
Administrator Aslain Posted March 31, 2015 Administrator Posted March 31, 2015 Super, a teraz mam nadzieje ze odpoczne chwile, siedze nad tym od 8 rano :) ps. jak ktos nie ma dzwiekow dzial gnoma, to wystarczy sciagnac drugi raz 4.2.42, poprawilem. 1
BigBlueElephant Posted March 31, 2015 Author Posted March 31, 2015 Szczerze dziekuje, wszystko smiga az milo :) Swietna robota ! :)
Recommended Posts