trzypion Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 Symptomy: Interfejs bitwy przestaje reagować, wygląda tak jak brak komunikacji z serwerem. Pojazdy przestają się poruszać albo tez kontynuują ostatni manewr (np. obrót) 'przeskakując' co chwile do pozycji początkowej. Można zmieniać punkt widzenia kamery, działa celownik (ale nie serwerowy). Co ciekawe, działa minimapka i klient otrzymuje informacje o zniszczeniach pojazdów wroga i sojuszniczych. Po kilkunastu sekundach wyskakuje okno o zerwaniu połączenia, po ponownym logowaniu wszystko wraca do normy, choć zdarza się kolejny zwis. Na gołym kliencie [problem nie występuje. Próbowałem namierzyć konkretny mod powodujący takie objawy, wygląda na to, że instalacja samego XVM-a jest OK i nie ma zwisów, ale już wybranie kolejnej pozycji z drzewka, zmiana markerów pojazdów, powoduje, że zaczynają się zawiechy. Problemy zaczęły się od wersji modpaka 1.14.0.0_00. Aslains_WoT_Logs.zip Quote
Administrator Aslain Posted August 17, 2021 Administrator Posted August 17, 2021 Widze bledy ale nie wiem co moglo to spowodowac. Jak czesto ten problem sie pojawia? Trzeba by usuwac mody jeden po drugim i testowac co chwile. Proponuje sprawdzic bez PMOD, nastepnie bez moda celownika Quote
trzypion Posted August 17, 2021 Author Posted August 17, 2021 Niestety, permanentnie co bitwę. Na razie zrobiłem pełną czystkę, sprawdzam jak się zachowuje goły klient, jak będzie przez kilkanaście bitew OK, to zacznę powoli dodawać mody. Quote
trzypion Posted August 17, 2021 Author Posted August 17, 2021 Bez modów działa bez problemów. Dodałem z modpaka XVM i markery pojazdów OTM od Aslain, pierwsza bitwa i zwis po mniej więcej 6 minutach. Być może jest jakiś problem ze współpracą XVM z karta graficzną, dostałem info od kumpla, że ma na identycznym sprzęcie (Lenovo Ideapad Y700-15isk, grafika FeFoerce GTX960M) podobne problemy. Sterownik grafiki, rzecz jasna aktualny. Aslains_WoT_Logs.zip Quote
Administrator Aslain Posted August 18, 2021 Administrator Posted August 18, 2021 Raczej juz tu nic nie pomoge, jesli na samym XVM jest problem to nie wiem, mozna pytac na stronie xvm czemu tak sie dzieje. Quote
_G0RAL_ Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 (edited) Ja mam podobnie. W bitwie zwiesza sie na 8-10s, pokazuje błąd (trójkąt ostrzegawczy), ping 500, potem się 'odwiesza' i jeśli jeszcze żyję to gram do końca bitwy normalnie. Nigdny nie zwiesiło mnie 2x w czasie jednej bitwy. Acha, kombinowałem wyłączając nagrywanie powtórek, zmniejszając ustawienia z ultra na minimalne, grać na SD itd - nic nie pomogło. Tylko tak: - próbowałem również na gołym kliencie, nawet na ponownej instalacji WOT i BYŁO TO SAMO; - tuż przed pojawieniem się tego błędu wystąpiły u mnie TRZY zdarzenia : WOT 1.4, nowe stery Nvidii, jakiś update windows - więc NIE WIEM co było z tych 3 powodem - ktoś z klanu powiedział że to podobno przez ten nowy tryb 'topografia' , niby WG wie o tym i ma coś zrobić. Prawdopodobniie to NIE wina modów - z tym że jeśli nie Aslain to nikt nie pomoże/ nic nie wymyśli, do WG to można pisać jak na księżyc - powiedzą że masz przeinstalować windows, stery, WOT od nowa, potem zalecą k przeprowadzkę i zmianę żony na nową, ch### to wszystko pomoże, a potem rozłożą ręce. Dołączam moją konfigurację modów, desktop, Win 10 Pro, rtx 3070, 32 gb ram, płyta MSI jeśli coś to pomoże Aslains_WoT_Logs.zip Edited August 18, 2021 by _G0RAL_ Quote
Administrator Aslain Posted August 19, 2021 Administrator Posted August 19, 2021 11 hours ago, _G0RAL_ said: Dołączam moją konfigurację modów, desktop, Win 10 Pro, rtx 3070, 32 gb ram, płyta MSI jeśli coś to pomoże Aslains_WoT_Logs.zip 200.58 kB · 0 downloads Znalazlem w logach: 2021-08-17 23:39:33.405: INFO: [Info] FATAL ERROR: RenderSystemDeviceAccess::genericInterfaceCallFailureHandler - device in unsupported state: The device has been removed. To swiadczy ze problemem jest urzadzenie w komputerze lub jego driver, chodzi o karte graficzna. Quote
_G0RAL_ Posted August 19, 2021 Posted August 19, 2021 (edited) DZIĘKI ASLAIN !!!!!!! Widzieliście ? Pisałem że jak nie ON to nikt 🙂 [edit] Cofnąłem stery Nvidii do poprzednich, na których stabilnie grałem całą kampanię - błąd nadal jest = WG coś spier#@$@#$ w 1.14 [edit 2] Może to komuś pomoże - wejdźcie przez VPN i po problemie Edited August 23, 2021 by _G0RAL_ Quote
Recommended Posts