Jump to content

Nie mogę zainstalować modpacka

Go to solution Solved by Aslain,

Recommended Posts

Posted

Witam.

postanowiłem napisać bo od kilku dni mam problem z modpackiem gdyż nie mogę go zainstalować.

Wyświetla się komunikat o nieprawidłowej wersji klienta gry. Mam wersję 1.20.0.4071 a modpack to 1.20.0.1. Do tej pory korzystanie było bezproblemowe ale ostatnia paczka zwyczajnie odmówiła posłuszeństwa.

Czy ktoś może pomóc co zrobić

• Moderator
Posted

sorry for using English here.

you probably have incorrect path file for the installer
on this page click on "REVEAL HIDDEN CONTENT"
that will explain where to install it

if you need a different language just post a reply.

Posted
I will try to describe it in English.
The problem started when I uninstalled the last modpack and then tried to reinstall it. As I wrote earlier, 
it shows an error of incompatibility of the game version with the package. No other mods, "res mods" folder is empty. 
Perhaps a new installer package 1.20.0.4 instead of 1.20.0.1 would solve the problem, I don't know.
File integrity checked, directory and path are correct.
  • Administrator
  • Solution
Posted

Wersja gry jaka widzisz w launcherze na dole jest bez znaczenia i nie nalezy się nią sugerować. Jeśli mody nie działają znaczy że nie instalujesz do właściwego folderu, w moim podpisie link do instrukcji jak znaleźć właściwy folder. 

Aby znaleźć poprawny folder do instalacji modpacka: Uruchom launchera gry, w nim kliknij na "Ustawienia gry", potem wybierz na samym dole "Pokaż w folderze", otworzy się okno eksploratora windows, w którym widać gdzie należy zainstalowac modpacka, odpal instalator, i wybierz ten sam folder co pokazał launcher gry, i zainstaluj tam mody.

8cc661c9918d781fdbc8c853c44e1a5f.png

Po za tym musisz mieć najnowszy instalator, i instalować i grać na koncie admina.

Posted

Przez przypadek doszedłem co było przyczyną. Przejrzałem dogłębnie pliki z grą i okazało się że mam 2 gry w jednym katalogu, sam nie wiem jak to się stało że ma dubla katalog w katalogu i wygląda to tak że jest

C:\Games\World_of_Tanks_EU i w nim kolejny folder World_of_Tanks_EU

W pierwszym jest wersja 1.17 wraz ze starym modpackiem a w kolejnym już nowa 1.20 bez.

Dziwi tylko fakt że do tej pory aktualizacje i instalacje poprzednich modpacków szły bezproblemowo a teraz się wysypało.

Podejrzewam ze całkowite odinstalowanie spowodowało zgubienie ścieżki.

W każdym razie temat do zamknięcia i jeszcze raz dziękuję.

• Administrator
Posted
9 hours ago, d_j_siwy said:

Przez przypadek doszedłem co było przyczyną. Przejrzałem dogłębnie pliki z grą i okazało się że mam 2 gry w jednym katalogu, sam nie wiem jak to się stało że ma dubla katalog w katalogu i wygląda to tak że jest

C:\Games\World_of_Tanks_EU i w nim kolejny folder World_of_Tanks_EU

W pierwszym jest wersja 1.17 wraz ze starym modpackiem a w kolejnym już nowa 1.20 bez.

Dziwi tylko fakt że do tej pory aktualizacje i instalacje poprzednich modpacków szły bezproblemowo a teraz się wysypało.

Podejrzewam ze całkowite odinstalowanie spowodowało zgubienie ścieżki.

W każdym razie temat do zamknięcia i jeszcze raz dziękuję.

Dokladnie, jak odinstalujesz modpack to wszystko z niego tracisz w tym sciezke instalacji, dlatego nie polecam tego robic, chyba ze chcesz sie na zawsze pozegnac z modpackiem.

• Aslain locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.