Ankuba Posted November 25, 2021 Posted November 25, 2021 Taka dziwna sytuacja: zaznaczyłem modzik na trzy rzędy karuzeli (ale nie jako opcja XVM którego nie używam) z grupy modów po za XVM i na moim głównym koncie widzę te trzy rzędy jako wąskie ikony takie jak standardowe dwa rzędy z czystego klienta. Przed chwilą zalogowałem się na moje drugie konto aby odebrać zasłużoną nagrodę i karuzela wygląda tak, ze mam trzy rzędy ale ikony są normalnej wielkości. O co tu chodzi? Klikanie w ikonkę zmieniajacą wielkość ikon nic nie daje. Na tym samym laptopie ale na róznych kontach Aslains_WoT_Logs.zip @RaJCeL Quote
RaJCeL Posted November 25, 2021 Posted November 25, 2021 Nie wiem czy jest na to opcja do wybrania w modpacku, ale w modzie można wybrać na sztywno jaką wielkość ikonek chcesz mieć: mods\configs\rajcel\tricks\tricks.json "carousel": { // null for no change; N number for N rows "rows": null, // possible values: "auto", "large", "small" "size": "auto" <-- o tutaj }, Domyślnie jest "auto": wtedy gra decyduje, którą wielkość sobie ustawi. 2 godziny temu, Ankuba napisał: Klikanie w ikonkę zmieniajacą wielkość ikon nic nie daje. Jaką ikonke masz na myśli? Quote
Ankuba Posted November 25, 2021 Author Posted November 25, 2021 W filtrze karuzeli oryginalnie jest ikonka zmieniająca wygląd z jednego rzędu normalnego na dwa wąskie. Myslałem, że bez XVMa to może tak działać ale nie. Quote
Administrator Aslain Posted November 25, 2021 Administrator Posted November 25, 2021 Masz różne rozdzielczości gry wybrane na różnych kontach? Bo wtedy to tak się dzieje, bo auto które wspomniał Rajcel robi to że jak masz niska rozdzielczosc to karuzela robi sie kompaktowa. Quote
RaJCeL Posted November 25, 2021 Posted November 25, 2021 Przycisk o którym mówisz służy do przełączania między jedno i dwupoziomową karuzelą. Nie ma tam mowy o zmianie wyglądu ikon małe/duże. Quote
Ankuba Posted November 26, 2021 Author Posted November 26, 2021 Zalogowałem się i wydaje mi się, że ustawienia grafiki na jednym i drugim koncie są takie same. Generalnie do ustawień grafiki używam aplikacji Nvidia Geforce Experience która sama ustawia grafikę gry pod możliwości laptopa podłączonego do sieci lub na baterii i to są ustawienia ,,globalne" (chyba) bez znaczenia jakie konto odpalę. W ustawieniach gry ograniczam bądź wyłączam niektóre zbędne dla mnie ,,wodotryski" W nosie z tym, na to drugie konto loguje sie tak rzadko, że jakoś to przeboleję. Quote
Administrator Aslain Posted November 26, 2021 Administrator Posted November 26, 2021 Zrob to co radzil Rajcel, zmien w konfigu "carousel": { // null for no change; N number for N rows "rows": null, // possible values: "auto", "large", "small" "size": "auto" <-- o tutaj }, wartosc size: "auto" na "large" jak chcesz miec duze komórki, albo small jak małe. Quote
muminek133 Posted November 28, 2021 Posted November 28, 2021 W dniu 25.11.2021 o 13:42, RaJCeL napisał: Nie wiem czy jest na to opcja do wybrania w modpacku, ale w modzie można wybrać na sztywno jaką wielkość ikonek chcesz mieć: mods\configs\rajcel\tricks\tricks.json "carousel": { // null for no change; N number for N rows "rows": null, // possible values: "auto", "large", "small" "size": "auto" <-- o tutaj }, Domyślnie jest "auto": wtedy gra decyduje, którą wielkość sobie ustawi. Jaką ikonke masz na myśli? Witam , ja mam pytanie , jak zmienić ustawienia moda , aby była 1 linia ( tak jak na pierwszym zdjęciu są 3 linie a ja chce tylko jedną ) , ale , małych ikonek. Próbowałem poniższych ustawień i nic. "carousel": { // null for no change; N number for N rows "rows": 1, // possible values: "auto", "large", "small" "size": "small" Quote
Administrator Aslain Posted November 28, 2021 Administrator Posted November 28, 2021 W modpacku, wybierz jedna linie i kompaktowa karuzele, po to jest instalator aby nic samemu nie edytowac w jakichs plikach. Quote
muminek133 Posted November 28, 2021 Posted November 28, 2021 10 minut temu, Aslain napisał: W modpacku, wybierz jedna linie i kompaktowa karuzele, po to jest instalator aby nic samemu nie edytowac w jakichs plikach. Niestety w mopacku , chodzi o tricki od Rajcela , można ustawić minimum 3 małe linie , a ja bym chciał tak jak jest to możliwe w XVM , jedną małą linie. Ale nie chce instalować XVM. Quote
Administrator Aslain Posted November 28, 2021 Administrator Posted November 28, 2021 12 minutes ago, muminek133 said: Niestety w mopacku , chodzi o tricki od Rajcela , można ustawić minimum 3 małe linie , a ja bym chciał tak jak jest to możliwe w XVM , jedną małą linie. Ale nie chce instalować XVM. Ok w tym przypadku w kolejnym modpacku dodam 1 i 2 rzedy do trikow, zeby kazdy byl zadowolony 🙂 2 Quote
muminek133 Posted November 28, 2021 Posted November 28, 2021 (edited) Dziękuje bardzo Edited November 28, 2021 by muminek133 Quote
Administrator Aslain Posted November 29, 2021 Administrator Posted November 29, 2021 W zasadzie to dodam tylko 2, bo 1 to bez sensu gdyz tyle to sama gra ma, i mod nie potrzebny, 2 to tez minimalna wartosc dla kompaktowej karuzeli. Quote
Recommended Posts