Kamilnk75 Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 Kolejne błędy, po zakończonej bitwie, gra się zacina, po 2 minutach robi się czarny ekran, nic nie można nic z tym więcej zrobić. Jakiego moda to wina? Quote
kubi4 Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 miałem to samo wróciłem do wersji 9.15.01 i problem znikł Quote
Administrator Aslain Posted May 27, 2016 Administrator Posted May 27, 2016 Wychodzi ze to wina XVM - poczekajcie na nowa paczke albo recznie wypakujcie ten plik do folderu z gra http://nightly.modxvm.com/download/default/latest_xvm.zip Quote
BigBlueElephant Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 Witam, poniewaz w/w plik niestety nie pomogl, czy istnialaby mozliwosc podania linka do poprzedniej paczki z modami? Quote
Rufelieux Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 Po zainstalowaniu poprzedniej paczki dzieje się dokładnie to samo - przy wychodzeniu do garażu co walka zwis na kilkadziesiąt sekund z bardzo dużą szansą na "czarny ekran" i całkowite zawieszenie gry. Po śmierci podczas przełączania widoku pomiędzy graczami bardzo często pojawia się podobny objaw. Quote
BigBlueElephant Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 U mnie w wersji modpacka 9.15.1 problem praktycznie nie wystepowal, moze raz na 20-30 bitew, teraz niestety wystepuje po kazdej bitwie. Quote
kriston Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 Potwierdzam u mnie to samo a dodatkowo jak wciskam T to zamiast komunikatu "potrzebne wsparcie na" wyskakuje Do ataku czy to też ma związek z xvm? Quote
BigBlueElephant Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 1 minute ago, kriston said: Potwierdzam u mnie to samo a dodatkowo jak wciskam T to zamiast komunikatu "potrzebne wsparcie na" wyskakuje Do ataku czy to też ma związek z xvm? Nie, po prostu jak nie "trafisz" dokladnie w czolg to "T" jest domyslnie komenda do ataku a po najechaniu na czolg i klinknieciu T dopiero pojawia sie "potrzebne wspracie na". Quote
kriston Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 2 minutes ago, BigBlueElephant said: Nie, po prostu jak nie "trafisz" dokladnie w czolg to "T" jest domyslnie komenda do ataku a po najechaniu na czolg i klinknieciu T dopiero pojawia sie "potrzebne wspracie na". W 9.14 nie trzeba było dokładnie trafić w czołg i była komenda "potrzebne wsparcie na " Quote
BigBlueElephant Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 (edited) 2 minutes ago, kriston said: W 9.14 nie trzeba było dokładnie trafić w czołg i była komenda "potrzebne wsparcie na " Hmm spieral sie nie bede, w kazdym badz razie u mnie od dluzszego czasu (ciezko mi dokladnie okreslic od ktorej latki) dzialalo to tak jak teraz. Edited May 27, 2016 by BigBlueElephant Quote
saintseiya Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 (edited) Witam Aslain. Jak koledzy powyżej błąd po zakończeniu bitwy nie został rozwiązany paczka jaką wskazałeś . Nadal gra się zawiesza jak również następuje odłączenie od serwera. edit. Rozmawiając z kolegami z zagranicy i czytając anglojęzyczne forum to problem ten występuje u ludzi posiadając modyfikacje. Po wywaleniu wszystkich modów problemy nie występują. Edited May 27, 2016 by saintseiya Quote
BigBlueElephant Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 (edited) O.k, porobilem troche testow: 1) Po dodaniu uaktualnionego pliku XVM , gra nie odlacza sie od serwera i wraca do garazu po okolo 1min zawiechy jesli przezylismy w bitwie. 2) Jesli nasz pojazd zostal zniszczony w bitwie i nie "przeskakiwalismy" na inne pojazdy, rowniez po 1min zawiechy gra powraca do garazu. 3) Jesli zginelsimy i w czasie trwajacej bitwy klikniemy powrot do garazu przed koncem bitwy gra zawiesza sie i/lub pojawia sie czarny ekran oraz po okolo 2 min nastepuje odlaczenie od serwera. 4) "Przeskakiwanie" na inne pojazdy jesli zostalismy zniszczeni w trakcie trwajacej bitwy w 80% powoduje trwala zawieche. Edited May 27, 2016 by BigBlueElephant Quote
BigBlueElephant Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 O.k po zainstalowaniu wersji 9.15.3 problem nadal wystepuje ale w niceo zlagodzonej formie. Po kazdej bitwie nastepuje zawiecha ale wystraczy uzyc alt+tab i poczekac kolo 10 sek i WoT sie "odcina: i mozna normalnie do garazu wrocic. Quote
Simeone Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 Jeśli zgine i chce wyjśc do garażu jedynym rozwiązaniem alt+ctrl+del. Quote
mutopompka Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 U mnie 15.03 także się wiesza, losowo, bo losowo, ale wiesza się. Nawet na czystym XVM-ie 6.3.0 Quote
Administrator Aslain Posted May 29, 2016 Administrator Posted May 29, 2016 Nawet na czystym kliencie dzieja sie cuda, takze nie ma szans zebym doszedl co to konkretnie. Na poczatek polecam wylaczyc XMQP w opcjach na stronie XVM. Quote
Chomik_Niszczyciel Posted May 29, 2016 Posted May 29, 2016 U mnie pomogło odznaczenie na stronie XVM-a opcji XMQP i odznaczenie contacts coments and groups. Z paczki wywaliłem też replays RU i opcje pokaż flagi wybranego języka klienta podczas ładowania bitwy i pod tab i ikonki statów XVM podczas ładowania bitwy i pod tab + zmieniłem żarówkę na inną bo wcześniej używałem XVM-owej. Jak na razie nic się nie zacina płynnie przenosi do garażu czy to po zgonie czy po wygranej bitwie. Instalowane na 9.15.04 Quote
Recommended Posts