osa1998 Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 Witam, Po zainstalowaniu Modów Aslaina się karuzela z paczki (i staty na czołgach ),tylko niestety te słabe dwupoziomowe z karuzeli z podstawy WoT-a. Ktoś wie jak to zmienić? Quote
mutopompka Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 Screeny proszę. Do tego LOGI.... Bez nich -> wróżka ma wolne Quote
osa1998 Posted October 6, 2016 Author Posted October 6, 2016 Jakie Logi, bo w sumie to nie wiem niestety Quote
mutopompka Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 Więc tak. Zmodyfikować trzeba wpis w pliczku: carousel.xc Znajduje się on w katalogu: res_mods\configs\xvm\Aslain\ Odpalić edytor plików teksowych (najlepiej notepad++) i wyszukać pozycję "cellType": wpis: "default", zmienić na "normal" Nadpisać ten plik i odpalić wota. Po zalogowaniu będzie "normalnie". Dlaczego tak się dzieje? Dlatego, iż karuzela (jej szerokość) jest związana z rozdzielczością ekranu. A u mnie po modyfikacji jest tak: Quote
AslainModFan Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 22 godziny temu, mutopompka napisał: Więc tak. Zmodyfikować trzeba wpis w pliczku: carousel.xc Znajduje się on w katalogu: res_mods\configs\xvm\Aslain\ Odpalić edytor plików teksowych (najlepiej notepad++) i wyszukać pozycję "cellType": wpis: "default", zmienić na "normal" Nadpisać ten plik i odpalić wota. Po zalogowaniu będzie "normalnie". Dlaczego tak się dzieje? Dlatego, iż karuzela (jej szerokość) jest związana z rozdzielczością ekranu. A u mnie po modyfikacji jest tak: Nie wiesz czy działą to w 2-gą sronę? Gram na 1920x1080 i chciałbym tą minimalistyczną karuzelę ze screena z postu wyżej Quote
mutopompka Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Również to działa w "odwrotną" stronę. Zamiast 'normal" wpisz "small" i będzie "minmalnie". 1 Quote
AslainModFan Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 27 minut temu, mutopompka napisał: Również to działa w "odwrotną" stronę. Zamiast 'normal" wpisz "small" i będzie "minmalnie". Super, działa elegancko Podziękował Quote
kwasek32 Posted October 8, 2016 Posted October 8, 2016 A co z ustawieniami na 3 ? bo mimo instalacji nie dziala A najlepsze jest to ze jak przywracam mody z wersji 0.9.15.2 karuzela z 3 poziomami jest Quote
mutopompka Posted October 8, 2016 Posted October 8, 2016 @kwasek32: Działa działa... W pliku carousel.xc znajdź wpis: ROWS. Zmień jego wartość z 2 na 3 i odpal wot-a. Poniżej screen..... z wersją aktualną mocpacka, czyli 0.9.16.02 Quote
Administrator Aslain Posted October 8, 2016 Administrator Posted October 8, 2016 Uwaga jest juz 03 modpack Quote
kriston Posted October 16, 2016 Posted October 16, 2016 Ja wybieram mała karuzela 3 rzędy a i tak mam tą dwurzędową normalną w pliku mam tak jak powinno być a mimo to w grze nie :/ modpack 9.16.11 _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Quote
Administrator Aslain Posted October 17, 2016 Administrator Posted October 17, 2016 Jest blad, nie uzywaj domyslnego XVM na razie, naprawie to dzisiaj szybko. Quote
Recommended Posts